NaslovnicaVijestiToby Alderweireld: Ukoliko ikad napustim Tottenham njega vodim sa sobom

Toby Alderweireld: Ukoliko ikad napustim Tottenham njega vodim sa sobom

Defanzivac Tottenham Hotspura Toby Alderweireld izjavio je kako je navikao igrati sa suigračem Janom Vertonghenom, te se našalio da će ga povesti sa sobom u sljedeći klub ukoliko ikad bude išao iz Spursa.

Alderweireld otkrio koga vodi sa sobom ukoliko napusti Tottenham

Alderweireld i Vertonghen su također suigrači i u reprezentaciji Belgije, a igrali su zajedno i u Ajaxu prije dolaska u klub iz sjevernog Londona.

Belgija će danas igrati kvalifikacijsku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, na kojoj će Veronghen upisati svoj 96. nastup za svoju zemlju, te tako izjednačiti rekord koji drži Jan Ceulemans.

[su_no1forfootball]

Alderweireld je u izjavi za belgijske medije rekao: “Sjajno je što će Jan izjednačiti takav rekord i što je pred njim još nekoliko godina igranja za ‘crvene vragove’.”

“Teško mi je igrati bez njega. Ukoliko ikad napustim Tottenham Hotspur njega vodim sa sobom.”

28-godišnjak je dodao da je sretan u klubu unatoč tome što još nije produžio ugovor, koji ističe za dvije godine.

“Razgovarao sam sa trenerom. Fokusiran sam na svoje igre i želim pomoći timu. O produženju ugovora i ostalim stvarima ćemo vidjeti.”

[su_bonus]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!