NaslovnicaVijestiOvo su točne riječi četvrtog suca zbog kojih je podivljala klupa Basaksehira

Ovo su točne riječi četvrtog suca zbog kojih je podivljala klupa Basaksehira

Još se ne smiruju strasti nakon incidenta na Parku prinčeva, pogotovo nakon što su na svjetlo dana isplivali novi detalji u vezi sa spornim slučajem.

Utakmica između PSG-a i Istanbul Basaksekira prekinuta je sredinom prvog poluvremena zbog incidenta koji se dogodio kod gostujuće klupe. Pomoćni trener gostujućeg sastava Pierre Webo dobio je crveni karton u 16. minuti, a četvrti sudija Coltescu prilikom komunikacije s glavnim sudijom za opis Weboa koristio je riječ “negru” (‘crni’ na rumunjskom).

”Onaj crni tamo. Idi provjeri ko je taj. On je crni tamo, nemoguće kako se ponaša”, bile su riječi rumunjskog četvrtog suca, otkrio je rumunjski novinar Emanuel Rosu, a audiosnimka se pojavila na društvenim mrežama.

Nogometaš gostiju Demba Ba podivljao je kad je čuo što priča četvrti sudija te se krenuo derati:

“Zašto si ga nazvao ‘negro’, zašto si ga nazvao ‘negro’?”

Uslijedila je 10-minutna rasprava s glavnim sudijom Hateganom iz Rumunije nakon koje je turska ekipa napustila teren. Odmah potom u svlačionicu su se povukli i nogometaši PSG-a. Utakmica je nastavljena sutradan sa novom sudačkom četvorkom, od 14. minuta, a pariski tim je ubjedljivo slavio (5:1) te obezbijedio prvo mjesto u grupi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!