NaslovnicaVijestiTop 10 najskupljih transfera ikada

Top 10 najskupljih transfera ikada

Liverpool je sinoć finalizirao transfer kojeg je jako dugo pregovarao. Riječ o transferu 26-ogodišnjeg stopera Virgila van Dijka! Vrijednost tog transfera iznosi 85 milijuna eura što ga čini osmim najskupljim igračem ikada, a ujedno i najskupljim stoperom ikada.

top 10 najskupljih

Do sada je najskuplji stoper u povijesti bio mladi stoper Manchester Cityja John Stones koji je prošle sezone stigao u redove ‘Građana’ za 55,6 milijuna eura. Koliko su cijene porasle govori činjenica da je taj Stonesov transfer danas tek 29. najskuplji transfer svijeta.

TOP 10 najskupljih ikada

 

10. Romelu Lukaku

Mladi Belgijanac stigao je u redove Manchester Uniteda za 84,7 milijuna eura. Velika želja Jose Mourinha, trenera koji ga je potjerao iz Chelseaja. Nakon što je iz Evertona prešao u redove ‘Crvene vragove’ sjajno je krenuo sezonu, no u zadnje vrijeme baš i nije u formi, dug je put pred njim da opravdano uloženih gotovo 85 milijuna eura.

9. VIRGIL VAN DIJK

Virgil van Dijk sinoć je postao igrač Liverpoola. To je ujedno i najskuplji transfer u povijesti Liverpoola, ali i najskuplji branič u povijesti nogometa, riječ o cijeni od 85 milijuna eura. S obzirom na visinu ovog transfera mnogi nagađaju da će kroz nekoliko dana Liverpool prodati svoju zvijezdu – Coutinha u Barcelonu.

8. Neymar Junior

Neymar Junior stigao je u Barcelonu 2013. godine iz Santosa. Transfer kojeg su pratile mnoge kontroverze iz početka je bio predstavljen kao transfer od 59 milijuna eura, ali nakon što je pravosuđe u Španjolskoj istražilo ovaj transfer utvrđeno je kako je vrijednost transfera bila oko 89 milijuna eura iako neki izvori tvrde da je u tom transferu bilo još novca “ispod stola” te da je taj transfer možda košta i preko 100 milijuna.

7. Gonzalo Higuain

Gonzalo Higuain bio je heroj Napulja, igrač koji je vukao Napoli skoro do titule. Bio je najbolji strijelac lige, miljenik publike, a onda je odlučio otići. ‘Stara dama’ prodala je Pogbu za 105 milijuna u United te otkupila ‘Pipitinu’ otkupnu klauzulu od 90 milijuna eura.

[su_live_koeficijenti]

6. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo stigao je iz Manchester Uniteda u Real Madrid 2009. godine kao tada aktualna ‘Zlatna lopta’ – najbolji igrač svijeta za 94 milijuna eura. Vjerojatno najisplativiji transfer od svih 10 na ovoj listi. Igrač koji je za Real Madrid zabio 422 gola te 116 asistencija te im donio 3 Lige prvaka, a sebi još 4 ‘Zlatne lopte’.

5. Gareth Bale

Gareth Bale srušio je Ronaldov rekord najskupljeg igrača svijeta 2013. godine kada je stigao u Real Madrid za 100 milijuna eura. Tottenham je mučio Reala cijelo ljeto, nisu ga prodali do ‘deadline daya’, ali konačno je došao. Iako mnogi smatraju da Bale svojim igrama u dresu Reala ne opravdava tu cijenu, on je imao bitnu ulogu u Realovoj dominaciji prethodnih godina.

4. Paul Pogba

Do ovog ljeta najskuplji igrač svijeta bio je Francuz Paul Pogba koji je u Manchester United stigao iz Juventusa za 105 milijuna eura. Pogba je bio blizu prelaska u Real Madrid, no kada je stigla ponuda iz Uniteda Pogba je prelomio, želio se vratiti u klub iz kojeg je otišao u Juventus jer se kod Fergusona nije mogao izboriti u prvih 11.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

3. Ousmane Dembélé

Najskuplje pojačanje u povijesti Barcelone stiglo je ovo ljeto iz Borussije Dortmund. Jedan od najtalentiranijih igrača svijeta stigao je u redove kluba iz Katalonije za 145 milijuna eura. Prva želja Barcelona bio je Coutinho, no Liverpool je jasno poručio da on nije na prodaju, a uprava kluba bila je pod velikim pritiskom javnosti da dovedu vrhunskog igrača i tada su odlučili kupiti Dembelea pod bilo koju cijenu.

2. Kylian Mbappe

Kylian Mbappe, najtalentiraniji igrač svijeta, 19-ogodišnjak rođen u Parizu prošle je sezone osvojio svijet svojim potezima u dresu Monaca kojeg je vukao do polufinala Lige prvaka. Navodno su Real Madrid i Mbappe sve imali dogovoreno, ali tada se pojavio PSG i pokazao zube Real Madridu, oteli su im Mbappea, a cijena transfera bila je 185 milijuna eura.

1. Neymar Junior

Neymar Junior na ovom se popisu nalazi dva puta. Jednom kao osmi najskuplji ikada te jednom kao najskuplji ikada. PSG je odlučio – želimo Neymara pod svaku cijenu, a ta cijena bila je otkup njegove klauzule od 222 milijuna eura. Transfer koji je potresao svijet. Još prošle godine svi su se čudili najskupljem igraču ikada – Pogbi od 105 milijuna, a ove godine Neymar je plaćen više nego duplo!


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!