NaslovnicaVijestiOvo je top 10 transfera zimskog prijelaznog roka

Ovo je top 10 transfera zimskog prijelaznog roka

Nogometna “pijaca” zatvorena je u svim ligama petice, te u većini najjačih europskih liga, ovo je top 10 transfera zimskog prijelaznog roka.

http://bit.ly/2v13Q5k

Ovaj zimski prijelazni rok u ligama petice bio je nešto aktivniji od prošlog, kada su tržištem dominirali kineski klubovi, no ipak nismo vidjeli mnogo spektakularnih transfera.

Ubjedljivo najskuplji u ovom prijelaznom roku bio je Bruno Fernandes, za čije usluge je Manchester United Sportingu platio 55 miliona eura, a “Crveni vragovi” su u samoj završnici prijelaznog roka doveli i Odiona Ighala iz Shanghai Shenhue (posudba).

Ipak, većina će se složiti da je najbolji posao ovog prijelaznog roka napravila Borussia Dortmund, potpisavši Erlinga Brauta Haalanda za “tričavih” 20 miliona eura. Mladi norveški napadač postigao je već 8 golova u četiri nastupa za “milionere” i to za samo 180 minuta provedenih na terenu.

Ovo je top 10 transfera zimskog prijelaznog roka:

  1. Bruno Fernandes (Sporting Lisabon – Manchester United) 55 miliona eura
  2. Dejan Kulusevski (Atalanta – Juventus) €35m
  3. Reinier (Flamengo – Real Madrid) €30m
  4. Steven Bergwijn (PSV Eindhoven – Tottenham) €30m
  5. Lucas Tousart (Olimpique Lyon – Hertha) €25m
  6. Paco Alcacer (Borussia Dortmund – Villareal) €23m
  7. Krzysztof Piatek (Milan – Hertha) €22m
  8. Sander Berge (Genk – Shefield United) €22m
  9. Jarrod Bowen (Hull City – West Ham) €21.3m
  10. Erling Haaland (Salzburg – Borussia Dortmund) €20m; Christian Eriksen (Tottenham – Inter) €20m; Julian Weigl (Borussia Dortmund – Benfica) €20m

Od transfera koji se nisu našli na ovoj listi svakako vrijedi izdvojiti onaj Danija Olma iz zagrebačkog Dinama u RB Leipzig. Iako je inicijalna vrijednost transfera navodno 18 miliona eura, ta brojka bi sa raznim bonusima mogla dostići i 30 miliona, što bi bio neprikosnoveni rekord na ex-yu prostoru.

Takumi Minamino je za samo 8.5 miliona eura prešao iz Salzburga u Liverpool, tako da su “Bikovi” za relativno malo novca ostali bez dva odlična napadača.

Naravno, treba spomenuti i povratak Zlatana Ibrahimovića u Milan. Legendarni švedski napadač nakon isteka ugovora sa LA Galaxyjem potpisao je za Rossonere kao slobodan igrač.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!