NaslovnicaVijestiTOP 5: Najveće derbi utakmice i rivalstva na svijetu!

TOP 5: Najveće derbi utakmice i rivalstva na svijetu!

U svijetu postoji veliki broj rivalstava i derbi utakmica. To je tradicija. Tradicija koja ostaje u klubovima, bez obzira što isti ti klubovi ostaju bez velikih igrača i trenera koji odlaze na ovaj ili onaj način. Derbi susreti će uvijek imati istu žar, a rivalstvo iz godine u godinu može samo rasti.

Najveće derbi utakmice

1. El clasico

El Clásico je jedan od najuzbudljivijih derbija u svijetu nogometa. Postoji veliki rivalitet između dva divova španjolskog nogometa, Real Madrida i Barcelone. To je jedan od najstarijih derbija u svjetskom nogometu koji datiraju više od jednog stoljeća. Suret prate milijuni gledaoca širom svijeta koji nestrpljivo čekaju da vide neke od najboljih igrača na svijetu.

2. Derby della Madonnina

Milanski derbi smatra se najvećim u Italiji ali I u svijetu. Susret između gradskih rivala AC Milan i Intera,  igra se na stadionu San Siro, zajedničkom domu koju dijele obje momčadi. Obje ekipe imaju bogatu historiju su puno uspjeha, od kojih je svaki tim prikupio 18 trofeja. Bez obzira na rezultatsku krizu zadnjih godina oba kluba, ovaj derbi se čeka se velikim žarom i medijski je popraćen.

3. The North West derby

Ovaj derbi se smatra  jednim od najvećih derbija u engleskom nogometu, Derby North West je jedan od najzanimljivijih događaja koji se može pratiti u nogometu. Suret između rivala Manchester Uniteda i Liverpoola, je susret dva najuspješnija kluba u Engleskoj. Oba kluba su osvojila 121 trofej, a Manchester United ima blagu prednost zbog dominacije u novijoj historiji.

[su_live_koeficijenti]

4. The Manchester derby

Derbi u Manchesteru igra se između dugogodišnjih gradskih rivala Manchester Uniteda i Manchester Cityja. Ove utakmice uvijek privlače mnogo pozornosti, a u svjetlu nedavnog remonta Citya, koji je zbog arapskog novca postao ponajbolji klub u Engleskoj, važnost susreta je znatno porasla, jer drugi klub u Manchesteru ne želi biti u sjeni Uniteda.

5. Der Klassiker

Der Klassiker je nesumnjivo najveći derbi u njemačkom nogometu. Igra se između dva najuspješnija kluba u Njemačkoj, Bayerna i Borussie Dortmund. Klubovi i njihovi navijači ovo rivalstvo vrlo ozbiljno shvaćaju. To osigurava neutralnim gledaocima nogometni spektakl. Ovaj susret je najgledaniji u njemačkom nogometu te susret koji često obara rekorde po gledanosti.

 


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!