NaslovnicaVijestiTOP 5: Najveći preokreti u historiji Lige prvaka!

TOP 5: Najveći preokreti u historiji Lige prvaka!

Nijedna se momčad nikada nije vratila nakon četiri gola zaostatka iz prvog susreta u povijesti Lige prvaka. Tako je bilo sve do susreta Barcelone i PSG-a. Ove godine je Barca ponovo bila akter, ali su ovaj puta ispali nakon što je Roma nadoknadila zaostatak od tri gola razlike. Koji su najveći prekoreti u Lige prvaka ikada?

Najveći preokreti

Manchester United – Bayern Munich, 1999 godina. finale Lige prvaka

Bayern je poveo ranim golom Maria Baslera iz slobodnog udarca. Do kraja su Bavarci mogli povećati prednost, ali je golman Uniteda legendarni Schmeichel branio sve pokušaje napadača Carsten Janckera. Kada su svi mislili da je dvoboj odlučen, na scenu je stupio David Beckham, Teddy Sheringam i Ole Gunar Solskjaer. Od 90. do 93. minute Unitedje postigao dva pogodka i osvojio trofej Lige prvaka.

>> Kaka napokon objasnio zašto nije mogao raditi sa Jose Mourinhom u Real Madridu

Barcelona – Chelsea, 2000 godina četvrtina finala

Chelsea je šokoantno slavio na Stamford Bridgeu rezultatom 3:1, no bez obzira na visoku prednost (u to vrijeme) Barca je još uvijek bila veliki favorit za prolaz. Nakon prvog poluvremena Barca je vodila 2:0 i imala siguran prolazak dalje. No početkom drugogog dijela Tore Andre Flo je postigao gol za Chelsea i svi su mislili da je to Barcin kraj. No međutim, Dani Garcia je izborio produžetke gdje su Kluivert i Rivaldo dotukli Chelsea.

[su_bet365_100_bonus]

Monaco – Real Madrid, 2004 godina četvrtina finala

Real je očekivano slavio u prvoj utakmici rezultatom 4:2 i čekao ih je revanš u Monacu. Formalnost, rekli bi smo. Sve je krenulo po planu, Raul je postigao pogodak i Real je imao ukupnu prednost od tri gola razlike. Na scenu su tada stupili, Realov igrač koji je bio posuđen Monacu, Fernando Morientes i fantastični Ludopvic Guily koji je postigao hattrick i odveo Monaco u polufinale Lige prvaka.

Deportivo La Coruna – AC Milan, 2004 godina četvrtina finala

Milan je visoko slavio 4:1 na San Siru i s obzirom da su tada imali vjerovatno najbolju ekipu na Svijetu, teško ko je očekivao da Deportivo može napraviti povratak. Ali su uspjeli.  Pandiani, Valeron i Luque su postigli golove u prvom poluvremenu i Deportivo je već jednom nogom bio u polufinalu. Sudbinu Italijana dokrajčio je Fran, te ej Deportivo prošao dalje ukupnim rezultatom 5:4.

[su_bonus]

Liverpool – AC Milan, 2005 godina finale

Vjerovatno najveći povratak ikada, u najvećem mogućem trenutku, od ekipe koja je jedna od najtrofejnijih u ovom takmičenju. Milan je taa bio na vrhuncu svoje moći. Bez “po muke” vodili su nakon prvog dijela golovima Maldinija i dva puta Crespa. Niko osim navijača i igrača Liverpoola nije očekivao povratak a navijači su svoje ljubimce na poluvirjeme ispratili gromoglasnom himnom kluba You’ll never walk alone, što je dalo vjetar u leđa Redsima. Gerrard, Šmicer i Alonso su izjednačili rezultat a odlučujući penal je promašio Schevcenko i historija Lige prvaka je bila ispisana.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!