NaslovnicaVijestiTOPNICI RJEŠAVAJU PROBLEME U OBRANI: U Arsenal sutra dolaze dva defanzivca!

TOPNICI RJEŠAVAJU PROBLEME U OBRANI: U Arsenal sutra dolaze dva defanzivca!

Ako je vjerovati pisanjima engleskih medija, Arsenal će sutra, posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka za klubove iz Premier lige, kompletirati transfere dva defanzivca, a u pitanju su David Luiz i Kieran Tierney.

Arsenal dovodi dva defanzivca

Unai Emery je prije nekoliko dana dobio sjajno pojačanje u napadu, kada je iz Lillea stigao za čak 80 miliona eura, što je novi klupski rekord.

Pored njega, u klub je na posudbu iz Real Madrida stigao veznjak Dani Ceballos, dok su također doveli i dva pojačanja na koja će računati u budućnosti, Gabriel Martinelli, te William Saliba, koji se odmah nakon potpisa vratio u Saint-Etienne gdje će na posudbi provesti predstojeću sezonu.

Ipak, ‘Topnici’ još uvijek nisu doveli pojačanje u defanzivnom dijelu, što navijači zahtijevaju od početka ljetnog prelaznog roka, a sutra im je posljednja prilika za to. Iako mu je prva želja kada je u pitanju pozicija centralnog defanzivca bio Leipzigov Dayot Upamecano, Emery je priznao kako Arsenal nema dovoljno novca da ga dovede, dok Juventus ne dozvoljava odlazak Danielu Ruganiju na posudbu.

Zbog tog razloga čelnici Arsenala su se okrenuli dovođenju zvijezde velikog rivala Chelseaja Davida Luiza, koji navodno nije u planovima novog trenera Franka Lamparda, te nije prisustvovao današnjem treningu tima. Naime, Lampard ne bi imao ništa protiv odlaska 32-godišnjaka, koji je navodno već stigao u London kako bi nagovorio čelnike Chelseaja da dozvole Brazilcu da napusti klub.

Novine Metro izvještavaju kako će ‘Plavci’ za njega tražiti čak 20 miliona eura, a razlog za to je taj što ne mogu dovesti zamjenu za njega zbog transfer bana koji su dobili prije par mjeseci. Emery također želi i pojačanje na poziciji lijevog beka, s obzirom da Nacho Monreal ubrzo puni 34 godine, te da ga Sead Kolašinac nije baš impresionirao prošle sezone.

Već dugo vremena sa dolaskom u klub se povezuje zvijezda Celtica Kieran Tierney, za kojeg škotski velikan traži oko 30 miliona eura. Navodno, dogovor je već postignut, te će on potpisati ugovor sa ‘Topnicima’ sutra prije završetka prelaznog roka (18:00).

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!