NaslovnicaVijestiTorres dobio neočekivanu ponudu nakon što je poručio da odlazi iz Atletico...

Torres dobio neočekivanu ponudu nakon što je poručio da odlazi iz Atletico Madrida

Kada se legendarni Fernando Torres vratio u Atletico Madrid u ljeto 2016. godine, mnogi su pomislili kako će on karijeru završiti u španjolskom klubu, u kojem ju je i počeo 2007. godine, ali to se neće dogoditi.

Torres odlazi u Japan

Bivši španjolski reprezentativac je nedavno priznao kako napušta voljeni klub na kraju ove sezone, te da još uvijek nije poznata njegova sljedeća destinacija.

Na pitanje novinara zbog čega odlazi, 34-godišnjak je rekao: “Uvijek ću stavljati Atletico Madrid ispred sebe, jer mi je ovaj klub najvažnija stvar u životu. Moj najveći san oduvijek je bio zaigrati u ovom dresu, to je ono što sam najviše želio dok sam odrastao. Ovo je drugi put da moram reći zbogom, i oba puta to činim za dobrobit kluba. Učinio bih to i treći i četvrti put. Ovaj klub mi znači sve i vječno će mi biti u srcu.”

On je postigao samo osam golova u 41 nastupu u svim takmičenjima ove sezone, i već je svima jasno kako trener Atletica Diego Simeone ne računa na njegove usluge u sljedećoj sezoni. Ipak, uprkos tome što se više ne smatra jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji, Torres ne planira okačiti kopačke o klin, te se povezuje sa brojnim klubovima iz Sjedinjenih Američkih Država i Kine.

[su_bonus]

Međutim, kako navode madridske novine Marca, postoji mogućnost da legendarni ‘El Nino’ karijeru nastavi u Japanu. Naime, za njega je zainteresovan japanski drugoligaš Sagan Tosu, čiji čelnici su mu spremni ponuditi čak četiri miliona eura da obuče njihov dres.

U slučaju da se transfer zaista dogodi, u tom slučaju kolumbijski reprezentativac i glavna zvijezda kluba Victor Ibarbo će najvjerovatnije otići kako bi se oslobodilo mjesto za Torresa.On bi tako mogao krenuti stopama još jednog legendarnog napadača Atletico Madrida, Diega Forlana, koji je 2014. godine napustio europski nogomet i prešao u japanski klub Cerezo Osaku.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!