NaslovnicaVijestiTOTTENHAM ŽELI ASENSIJA: Iz Real Madrida otkrili koliko traže za njega!

TOTTENHAM ŽELI ASENSIJA: Iz Real Madrida otkrili koliko traže za njega!

Prema pisanju engleskih medija, Tottenham Hotspur je zainteresiran za dovođenje jedne od najvećih zvijezda Real Madrida, a riječ je o Marcu Asensiju. Međutim, sve njihove nade su po svemu sudeći pale u vodu nakon što su iz ‘kraljevskog’ kluba otkrili koliko novca traže za Španjolca.

Tottenham Hotspur želi Asensija

Spurse očekuje težak zadatak, odnosno zadržavanje Christiana Eriksena, koji se i sam povezuje sa odlaskom upravo na Santiago Bernabeu, ali i pored toga žele još dodatno pojačati tim ovog ljeta.

Kako izvještava španjolski El Chiringuito, londonski klub će za Asensija morati platiti nevjerovatnih 700 miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula. On ugovor sa Los Blancosima ima do 2023. godine, a u svim takmičenjima ove sezone skupio je 44 nastupa, postigavši pritom šest golova i podijelivši sedam asistencija.

Njegov agent Horacio Gaggioli otkrio je prošlog mjeseca kako je odbijena ponuda od čak 180 miliona eura za njega. U intervjuu za ESPN je rekao: “Tokom protekle godine dobijali smo ponude i do 150 i 180 miliona eura, ali Real Madrid ga ne planira pustiti. Uvijek postoji interes za Marca od strane drugih velikih klubova, i svi se raspituju da li želi otići, što je normalno za igrača njegovog kalibra. Međutim, on je sretan u klubu, želi postati uspješan ovdje. Još uvijek je jako mlad, napreduje non stop, a i u klubu su zadovoljni njegovim nastupima.”

Asensio je nedavno na Instagramu priznao kako je ova protekla sezona bila jako teška za Real Madrid, s obzirom da su otkaze dobili dvojica trenera, Julen Lopetegui i Santiago Solari, te da nisu osvojili niti jednu titulu. Tom prilikom je napisao: “Završena je komplicirana sezona, puna poteškoća. Ovo je daleko od razine koju zaslužuju naši divni navijači. Međutim, uzdit ćemo se, postat ćemo bolji i dat ćemo sve od sebe kako bi Madridiste ponovo uživale u igri ovog tima sljedeće sezone. Obećavamo da ćemo se boriti sa obnovljenom energijom za svaki trofej do samog kraja. Madrid se uvijek vraća. Hala Madrid.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!