NaslovnicaVijestiTotti se večeras oprašta od Lige prvaka na Santiago Bernabeu?

Totti se večeras oprašta od Lige prvaka na Santiago Bernabeu?

Karijera legendarnog igrača Rome Francesca Tottija se bliži kraju. 39-godišnjak, koji je ostao vjeran jednom klubu cijeli život, večeras bi mogao odigrati svoju posljednju utakmicu u Ligi prvaka, kada njegova “Vučica” gostuje na Santiago Bernabeu, stadionu na kojem je prvi put igrao davne 1995. godine.

Totti se večeras oprašta od Lige prvaka

Totti je debitovao na stadionu Real Madrida prije 20 godina u počasnoj utakmici za bivšeg igrača “Los Blancosa” Emilija Butraguena. Madrid je tada uvjerljivo slavio 4-0, a 18-godišnji Totti je odigrao svih 90 minuta okružen zvijezdama. Nitko tada nije mogao ni zamisliti da će se taj mladić dvije decenije kasnije vratiti na isti stadion u istoj boji dresa, igrajući za isti klub.

Bivši osvajač Svjetskog prvenstva u Ligi prvaka je debitovao upravo protiv “Kraljevskog kluba” 11. rujna / septembra 2001. godine, kada je postigao i svoj prvi gol u ovom takmičenju. Utakmica na Bernabeu je uslijedila tek mjesec dana nakon te, a govoreći za medije pred odlazak na stadion Real Madrida, Totti je priznao da taj stadion predstavlja nešto posebno za njega.

“Oduvijek sam sanjao igrati ovdje. Kao dječak sam se divio Real Madridu. Imali su nogometaše sa sjajnim mentalitetom kao što su Butragueno, Michel, Manolo Sanchis, Hugo Sanchez, Bernd Schuster. To su bili moderni nogometaši u Europi u to vrijeme. Tada sam zavolio taj klub.”

U svom prvom zvaničnom meču na Bernabeuu, Totti je postigao jedini gol za Romu u remiju 1-1 u okviru grupne faze Lige prvaka.

U svom drugom posjetu u sezoni 2002/03, Francesco Totti je ponovo postigao gol, ovaj put u pobjedi njegovog tima rezultatom 1-0, a on je poslije utakmice izjavio: “Ovo je najbolja utakmica u mom životu. Ova pobjeda ima dodatnu vrijednost je smo igrali protiv europskog prvaka.”

Roma je ponovo gostovala u španjolskoj prijestolnici 2004. godine, kada je imala vodstvo od 2-0, ali onda su se popularni “Galacticosi” probudili i preokrenuli rezultat na 4-2, zahvaljujući golovima Raula, koji je postigao dva, Luisa Figa i Roberta Carlosa. Ranije su za Romu pogodili Daniele De Rossi i Antonio Cassano.

Iako je veoma poznato koliko silno su Madriđani željeli imati Tottija u svom timu, Talijan je ostao vjeran svojoj Romi. Umjesto njega, na Santiago Bernabeu je kao utješna nagrada otišao Antonio Cassano. Francesco je u međuvremenu svojim nastupima i svojom vjernošću zapečatio svoje ime na Olimpicu, te postao jedan od najvećih igrača rimskog kluba svih vremena.

Iako je odavno izgubio mjesto u početnih 11, Totti bi se večeras mogao oprostiti od Lige prvaka ukoliko njegov tim ne napravi čudo i ne preokrene rezultat na Santiago Bernabeu, stadionu koji toliko znači Francescu.

Roma je u prvoj utakmici kod kuće izgubila 2-0, a teško je očekivati da mogu napraviti nešto više u gostima, a morat će ukoliko žele proći dalje i osigurati Tottiju još koji nastup u najeltinijem klupskom natjecanju na svijetu.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!