NaslovnicaVijestiTRANSFER LJETA? Manchester City započeo pregovore sa Chelseajem oko transfera zvijezde!

TRANSFER LJETA? Manchester City započeo pregovore sa Chelseajem oko transfera zvijezde!

Prema pisanju engleskih medija, Manchester City je napravio prvi korak u dovođenju zvijezde Chelseaja N’Gola Kantea. Klub Pepa Guardiole je već neko vrijeme u potrazi za zamjenom za Fernandinha, koji sljedećeg mjeseca puni 34 godine, i koji po svemu sudeći igra svoju posljednju sezonu na Etihadu.

Manchester City želi N'Gola Kantea

Na listi potencijalnih zamjena nalazi se nekoliko igrača, a najzvučnije ime je svakako Kante. Francuski veznjak je u posljednjih nekoliko sezona dobio epitet jednog od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji nakon što je osvojio Premier ligu sa Leicesterom i Chelseajem, kao i Svjetsko prvenstvo sa Francuskom.

Međutim, on pod vodstvom Maurizija Sarrija ove sezone ne uspijeva pronaći svoju pravu formu, a glavni razlog za to je taj što ga talijanski stručnjak koristi na potpuno novoj poziciji u veznom redu. S druge strane, njegovu poziciju defanzivnog veznog preuzeo je Jorginho, koji je u klub stigao prošlog ljeta iz Napolija za 57 miliona funti.

Kako piše Goal, Kanteovu situaciju na Stamford Bridgeu pomno prati Manchester City, koji će uskoro poslati ponudu za njega. Ipak, u izvješću također piše kako će ‘Plavci’ sve ponude odbiti zbog zabrane koju su dobili od FIFA-e, a po kojoj ne smiju dovoditi nova pojačanja u naredna dva prelazna roka.

Pored Kantea, jedna od opcija ‘Građana’ je i veznjak Atletico Madrida Rodrigo Hernandez. Njega je prošlog ljeta željela dovesti Barcelona iz Villarreala, ali on se ipak odlučio za dolazak na Wanda Metropolitano, gdje trenutno ima otkupnu klauzulu od 70 miliona eura, koju će City najvjerovatnije morati aktivirati.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!