NaslovnicaVijestiTreći klub prijavio slučajeve zaraze, upitan nastavak Serie A?!

Treći klub prijavio slučajeve zaraze, upitan nastavak Serie A?!

Sampdoria je treći klub Serie A koji je prijavio slučajeve zaraze koronavirusom uoči nastavka sezone, za koji se čeka “zeleno svjetlo” od strane talijanskog saveza.

Nepuna dva sata nakon što se Fiorentina oglasila saopštenjem u kome navodi da je šestoro zaraženih u njihovim redovima, loše vijesti stigle su i iz Sampdorije.

Iz tog kluba su naveli i da je među zaraženima osoba koja je prethodno već bila testirana i čiji su rezultati prvo bili negativni.

Imena zaraženih se ne navode, a kako stoji u saopštenju kluba, niko od zaraženih nema simptome, svi se osjećaju dobro i nalaze se u karanteni gdje će imati stalni liječnički nadzor. Prethodno je i Torino u srijedu objavio da je jedan njihov igrač zaražen koronavirusom.

Italijanski klubovi će, prema posljednjoj odluci Vlade, moći da drže grupne treninge od 18. svibnja, a početkom tjedna su dozvoljeni individualni treninzi.

Očekuje se da Nogometni savez Italije održi sastanak na kome će, prema preporukama i odlukama Vlade, donijeti rješenje za nastavak sezone. Međutim, posljednji podaci ne djeluju ohrabrujuće, te ostaje da se vidi kakva će biti odluka talijanskog saveza.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!