NaslovnicaVijestiTrener Bilbaa se oglasio povodom špekulacija o odlasku Laportea

Trener Bilbaa se oglasio povodom špekulacija o odlasku Laportea

Defanzivac Athletic Bilbaa Aymeric Laporte u petak je sa tribina San Mamesa gledao baskijski derbi između njegovog tima i Eibara, koji je završio rezultatom 1-1.

Laporte blizu prelaska u City

Uprkos tome što je jednog od najvažnijih igrača izostavio sa liste pozvanih igrača za tu utakmicu, njegov trener Jose Angel Ziganda izjavio je kako mu Laporte nije poručio da odlazi u Manchester City.

23-godišnjak igra sjajno ove sezone, kao i prethodnih sezona, a u posljednjih nekoliko tjedana se povezuje sa odlaskom u Manchester City. Navodno, on je prva želja Pepa Guardiole, te su ‘Građani’ spremni aktivirati njegovu otkupnu klauzulu vrijednu čak 60 miliona eura.

Ipak, Ziganda priznaje kako ne zna ništa o tom transferu. U izjavi za Marcu on je rekao: “Odlučio sam ga izostaviti sa te utakmice. Pričao sam sa njim da vidim kako je i nije izgledao u najboljem stanju. Nije se dobro odmorio, nije se dobro naspavao. Ovo je bio naporan tjedan.”

U vezi špekulacije o odlasku Laportea, on je dodao: “Vidjet ćemo da li će ta špekulacija, koja se toliko proširila, na kraju biti i potvrđena. On mi nije rekao kako odlazi u Manchester City.

[su_no1forfootball]

Trener Cityja Pep Guardiola također je odbio potvrditi kako će doći do transfera mladog defanzivca.”Laporte je Bilbaov igrač. Isto je kao i sa svim igračima iz drugih klubova. Ukoliko se transfer dogodi, dogodit će se, ukoliko ne, onda ništa. Postojali su igrači koji su mi bili zanimljivi, koji su mi trenutno zanimljivi i koji će biti zanimljivi u budućnosti. Pokušavamo uvijek unaprijediti tim, znajući kakve igrače imamo.”

Aymeric je u Bilbao stigao 2010. godine, kada se pridružio omladinskom timu. Za prvi tim je debitovao 2012. godine, kada je odigrao svih 90 minuta u pobjedi protiv Hapoela u Europskoj ligi. Trenutno igra svoju šestu sezonu u dresu baskijskoj kluba, a ukupno je do sada skupio 222 nastupa i postigao deset golova u svim takmičenjima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!