NaslovnicaVijestiTrener Leicestera otkrio šta je rekao svojim igračima prije utakmice

Trener Leicestera otkrio šta je rekao svojim igračima prije utakmice

Leicester City je na korak od istorijskog podviga – osvajanja Premiershipa. Ukoliko bi tim iz Leicestera osvojio Premiership to bi sigurno bilo najveće iznenađenje u ligama petice u posljednjoj deceniji, no svojim igrama, trudom i zalaganjem su to zaslužili.

Trener Leicestera

Leicester je danas na prepunom King Power stadionu savladao Swansea sa 4-0. Poveli su već u 10. minut golom Mahreza, a Leonardo Ulloa koji je zamijenio suspendovanog napadača ‘Lisica’ Jamieja Vardyja povećao je na 2-0 u 30. minutu.

Ulloa je svoj drugi gol na utakmici postigao petnaestet minuta nakon početka drugog dijela utakmice, a ovaj put asistiraio mu je Schlupp. Asistent kod prvog gola bio mu je Drinkwater.

Konačan rezultat postavio je Albrighton pred sam kraj utakmice. Lopta se odbijala u šesnaestercu tima iz Walesa, a Albrighton pogodio za konačnih 4-0.

Trener ‘Lisica’, Claudio Ranieri otkrio je šta je rekao svojim igračima uoči današnjem meča protiv Swanseaja na King Power stadionu.

“Prije utakmice sam im rekao: ‘Do sada smo imali san, sada taj san pretvorimo u stvarnost’. Tražio sam od njih ovakav nastup – da budu gladni, čvrsti i da rade veliki pritisak. Jeffu Schluppu sam rekao ‘sad te trebam, ti si naša snaga, toliko si moćan’ i on je odigrao dobru utakmicu.”

[su_sportingbet_premier_league]

Leicester City je u ovoj utakmici bio oslabljen za najboljeg strijelca, Jamieja Vardjya, a Ranieri je za Sky Sports komentarisao i to.

“Bilo je sjajno, bez Jamieja svi ostali daju još više od sebe, bilo je sjajno gledati igrače kako se zajedno bore,” rekao je Claudio Ranieri Sky Sportsu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!