NaslovnicaVijestiTRENER UNITEDA PRIZNAO: De Gea se na poseban način spremio za Lionela...

TRENER UNITEDA PRIZNAO: De Gea se na poseban način spremio za Lionela Messija!

Trener golmana u Manchester Unitedu Emilio Alvarez priznao je kako je David de Gea imao posebne pripreme za večerašnji susret protiv Barcelone, odnosno protiv Lionela Messija.

De Gea se spremio za Messija

Argentinac mu nije uspio postići gol u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, ali su gosti slavili autogolom Lukea Shawa iz 12. minute susreta.

Nakon što je postigao 22 gola u 31 nastupu protiv engleskih klubova, što je rekord, Messi će zasigurno i večeras pokušati poboljšati svoj učinak i odvesti Barcu među četiri najbolja kluba u Europi. Ipak, De Gea je prošao posebne pripreme baš za njega, priznaje Alvarez.

Rekao je: “Oni koji dobro poznaju Davida mogu vam reći da je jedna od njegovih vrlina nevjerovatni refleksi, mentalno je jako dobar. Imali smo nešto drugačije pripreme sada kada se treba suočiti sa Messijem. Radio sam sa Davidom u La Ligi također dugi niz godina, a i ranije sa drugim golmanima. Moram priznati da postoje promjene u pripremama kada je u pitanju Messi.”

“Na utakmicama poput ove imamo dosta poštovanja prema protivnicima i njihovim igračima, ali se ne bojimo. Uspijevali smo savladati jake protivnike kao što je Barcelona, tako da smo sposobni pobijediti bilo koji tim na svijetu.”

Alvarez je također dodao kako će im motivacija večeras biti pobjeda protiv Paris Saint-Germaina u prethodnom kolu: “Najvažnija stvar je da shvatimo kako je Liga prvaka drugačije takmičenje od Premier lige. Način na koji smo eliminirali PSG nam daje motivaciju. To je bila najvažnija utakmica u sezoni za nas.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!