NaslovnicaVijestiTrent Alexander-Arnold ušao u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda!

Trent Alexander-Arnold ušao u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda!

Nakon fenomenalne prošle sezone sa Liverpoolom, kako na individualnom tako i na timskom planu, Trent Alexander-Arnold je dobio još jedno laskavo priznanje za impozantan učinak u minuloj sezoni.

Alexander-Arnold ušao u Guinessovu knjigu

Sjajni desni bek Liverpoola Trent Alexander-Arnold ušao je u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda kao defanzivac koji je zabilježio najviše asistencija u jednoj sezoni Premier lige – ukupno 12 (16 u svim natjecanjima).

Navijačima Liverpoola dodatna satisfakcija će biti činjenica da je srušio rekord Evertonovih defanzivaca – Andy Hinchcliffe (1994/95) i Leighton Baines (2010/11), koji su imali po 11 asistencija u sezoni.

“Čast mi je, uvijek sam išao naprijed i pomagao timu da stvori što više šansi, a bez tima ovaj rekord ne bi bio ni moguć. Izuzetno ponosan trenutak za mene i moju porodicu.” rekao je Alexander-Arnold.

Njegov kolega na lijevoj strani, Andy Robertson, upisao je 11 asistencija u Premier ligi, a ovaj dvojac je zajedno ostvario čak 29 asistencija u svim natjecanjima. Pored njega, Alexander-Arnold zahvalio se i Virgilu van Dijku, rekavši kako je igrač svjetske klase i najbolji pored kojeg je igrao.

Naravno, trenutak koji je obilježio sezonu je svakako ona ‘podvala’ kod kornera i asistencija za Origija za gol koji je Redse odveo do čudesnog preokreta protiv Barcelone i finala Lige prvaka, da bi potom pobjedom nad Tottenhamom stigli do naslova europskog prvaka.

Komentarišući taj potez Trent je rekao: “Pogledao sam u kazneni prostor i vidio sam da Barcini igrači nisu na oprezu, vidio sam Origija i pomislio sam ‘zašto da ne?”

Od ostalih nogometnih rekorda vrijednih pomena u Guinnessovoj knjizi rekorda za 2020. godinu su:

  • najmlađi igrač nominovan za Zlatnu loptu (Ballon D’Or) – Kylian Mbappe (18 godina, 293 dana)
  • najbrži pogodak u Premier ligi – Shane Long (7.69 sekundi)
  • najviše hat-trickova u Premier ligi – Sergio Aguero i Alan Shearer (11)
  • najmlađi igrač koji je postigao hat-trick u Ligi Europe – Joao Felix (19 godina, 152 dana)
  • najviše postignutih golova u La Ligi – Lionel Messi (417)
  • najviše nastupa na SP kao kapetan – Rafael Marquez (5)
  • najstariji igrač na svjetskim prvenstvima – Essam El-Hadary (45 godina, 161 dan)

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!