NaslovnicaVijestiTrippieru 10 tjedana suspenzije zbog prepiske na WhatsAppu!

Trippieru 10 tjedana suspenzije zbog prepiske na WhatsAppu!

Kieran Trippier, nogometaš madridskog Atletica, mogao bi skupo platiti prepisku sa prijateljima na WhatsAppu, pošto ga je nogometni savez Engleske kaznio sa deset tjedana zabrane igranja i 70.000 funti.

Doduše, FIFA je privremeno ukinula kaznu nakon žalbe Atletica, tako da će Trippier imati pravo nastupa do odluke Suda za sportsku arbitražu u Laussaneu (CAS). Tabloid Daily Mail otkrio je kompletnu prepisku Trippiera sa prijateljima u njihovoj WhatsApp grupi.

Trippier je 17. srpnja 2019. prešao u Atletico, a četiri dana prije toga je pozvao prijatelja u Madrid na potpis ugovora. Njegov prijatelj Oliver Hawley je uplatio 20 funti na okladu da će Trippier potpisati na Atletico, a koeficijent je u tom trenutku bio 5. U narednim danima Hawley je uplatio još 16 takvih oklada, te dvaput da će njegov prijatelj potpisati za Juventus.

Mobitel Trippiera završio je kod istražitelja, a on je u grupi otkrio prijateljima da je sve dogovorio sa Atleticom, te da je ostalo još samo da se klubovi usaglase oko odštete.

“Sve će biti gotovo danas ili definitivno u ponedjeljak”, napisao im je Trippier.

“Ajde, barem ne moraš ići u Kinu”, odgovorio je Hawley, a Trippier se nadovezao:

“Da, tamo stvarno nisam želio ići.”

Sljedećeg dana, u nedjelju 14. srpnja 2019., Trippier je u istoj grupi na WhatsAppu s drugim prijateljem diskutirao o transferu.

“Da natrpam u kladionici da ideš u Atletico?” pitao ga je, a Trippier mu uz puno emotikona odgovorio:

“Ha, natrpaj ako želiš, stari, ali nemoj mene kriviti ako posao propadne.”

U ponedjeljak su Atletico i Tottenham dogovarali završne detalje transfera, a Trippier je promijenio ime grupe u “Boys Promotions”.

“Sve je skoro gotovo. Levy [predsjednik Tottenhama] želi još 500.000 funti”, napisao je Trippier i onda ubrzo potvrdio:

“Gotovo je!”

Hawley je zatim uplatio 300 funti na transfer Trippiera u Atletico iako je koeficijent pao na 1.35, a kada im je Trippier javio da ide na liječnički pregled, Hawley i još jedan prijatelj su nastavili sa uplatama, dok je koeficijent sve brže padao.

Njegovi prijatelji zaradali su oko 1500 funti na okladama, no Trippiera bi to na koncu moglo skupo koštati, uprkos tome što ih nije eksplicitno podsticao na klađenje. Međutim, FA mu zamjera što prijateljima nije sugerirao da se ne klade, nakon što im je otkrio detalje o transferu. Trippier je na saslušanju iskazao žaljenje, te se ispričao, ali je ipak žestoko kažnjen zbog đirenja širenja informacija “koje nisu bile dostupne javnosti i zlouporabe položaja i informacija koje su mu bile dostupne”.

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!