NaslovnicaVijestiTrka za Zlatnu rukavicu Premiershipa, ko će odnijeti pobjedu?

Trka za Zlatnu rukavicu Premiershipa, ko će odnijeti pobjedu?

Pobjednik šampionske trke Premier Lige je Leicester City, ali još uvijek nisu podijeljene sve počasti. U preostala dva kola biće odlučena borba za Zlatnu rukavicu Premier lige (Barclays Golden Glove), a pet golmana je ostalo u konkurenciji za nagradu.

Zlatna rukavica

Nagradu će osvojiti golman sa najviše utakmica bez primljenog gola tokom čitave prvenstvene sezone.

Nakon osvojene titule sa Leicesterom, Kasper Schmeichel “puca” i na ovu nagradu. Danac dijeli prvo mjesto, sa 15 utakmica bez primljenog gola (7 u poslednjih 10 nastupa), i nastojaće da produži niz u subotnjoj utakmici protiv Evertona na King Power stadionu, kao i u poslednjem okršaju u sezoni, protiv Chelseaja na Stamord Bridgeu.

Rame uz rame sa Schmeichelom je Manchester Cityjev Joe Hart, koji će pokušati da sačuva svoju mrežu u susretu protiv Arsenala na Etihadu, u direktnom duelu za treću poziciju, koja vodi u grupnu fazu Lige prvaka.

Petr Cech, čuvar mreže Arsenala, treći je golman sa 15 utakmica bez primljenog pogotka. Cech je golman sa najviše utakmica bez primljenog gola u istoriji Premier lige. Ostao je nesavladan na 177 utakmica, dok je čuvao mreže Chelseaja i Arsenala. Češki golman će pokušati da izjednači rekord engleskog reprezentativnog golmana Joea Harta, koji je četiri puta osvajao ovu nagradu. Nakon okršaja sa Cityjem, Cecha čeka još duel protiv Aston Ville, dok će City okončati sezonu protiv Swanseaja.

[su_sportingbet_premier_league]

Iza vodećeg trija je Manchester Unitedov David De Gea. Španac je sačuvao mrežu na 14 utakmica, ali ima utakmicu manje od konkurenata. Tim Louisa Van Gaala će pokušati da izbori četvrtu poziciju, koja vodi u play-off Lige prvaka, u susretima protiv Norwicha, West Hama i Bournemoutha, a španski golman da ugrabi svoju prvu Zlatnu rukavicu.

Hugo Lloris, kapiten Tottenham Hotspura, je poslednji od pet kandidata za ovu nagradu, sa 13 utakmica na kojima je ostao nesavladan, te se nada da bi mogao podijeliti nagradu sa Schmeichelom, Cechom i Hartom, ukoliko uspije da sačuva mrežu protiv Southamptona i Newcastlea, a nabrojani trio ostane na trenutnom kontu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!