NaslovnicaVijestiTUCHEL PRIZNAO: Pored Neymara, i njih dvojica možda neće igrati protiv Uniteda!

TUCHEL PRIZNAO: Pored Neymara, i njih dvojica možda neće igrati protiv Uniteda!

Trener Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel potvrdio je kako bi, pored Neymara, čiji je izostanak već odavno poznat, još dvije zvijezde njegovog tima mogle propustiti gostovanje kod Manchester Uniteda u utorak, a riječ je o Marcu Verrattiju i Edinsonu Cavaniju.

Cavani ne igra protiv Manchester Uniteda

Cavani je jučer postigao jedini gol u pobjedi protiv Bordeauxa na utakmici 24. kola francuskog prvenstva, a susret je bio primoran napustiti na poluvremenu zbog povrede bedra, kada ga je zamijenio Kylian Mbappe, kojeg je Tuchel planirao sačuvati ‘svježeg’ za utakmicu u utorak.

Parižani su prije nekoliko tjedana ostali bez najveće zvijezde Neymara, a Tuchel je prihvatio činjenicu kako bi gostovanje na Old Traffordu mogao propustiti i Cavani. Naime, rekao je: “Sada nam je potreban novi plan. Bit ćemo bez Neymara, možda i bez Marca Verrattija i Cavanija, tako da nam je potreban plan D. Ne mogu unaprijed razmišljati o toliko različitih planova. Moramo analizirati Manchester United, te ostati mirni i samouvjereni.”

“Moje mišljenje u vezi ovoga je jasno, za utakmice kao što su ove protiv Manchester Uniteda, Liverpoola, pa čak i Crvene Zvezde, potrebni su vam ključni igrači koji imaju samopouzdanja, iskustvo, kvalitet, koji su navikli igrati na tom nivou, koji su se navikli boriti sa tolikim pritiskom. Međutim, ukoliko nedostaju dva ili tri ključna igrača, naša dužnost je pronaći drugo rješenje. Teško je i kad igramo sa najboljim mogućim igračima koje imamo, a kad nam nedostaju ključni igrači, to je onda još veći izazov. Međutim, bit ćemo spremni u utorak.”

Verratti je jučer na terenu proveo sat vremena nakon što je bio povrijeđen tri tjedna, a Tuchel je dodao kako će možda morati riskirati s njim: “Očito je da smo jako sretni što se Marco vratio. On nam donosi kvalitet, kao što smo mogli vidjeti i danas. Nakon što je napustio teren, bilo nam je teže kontrolirati utakmicu. Još uvijek nije na svom nivou, što je normalno s obzirom da mu je ovo prva utakmica otkako se oporavio.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!