NaslovnicaVijestiTUŽNA PRIČA HRVATSKOG IGRAČA U CHELSEAJU: Otpušten nakon što je osam godina...

TUŽNA PRIČA HRVATSKOG IGRAČA U CHELSEAJU: Otpušten nakon što je osam godina proveo u klubu!

Tužna priča hrvatskog igrača u Chelseaju! Londonski klub ga je otpustio nakon što je osam godina proveo u klubu. Nisu samo navijači Chelseaja izrazili frustriranost o klupskoj politici o posudbama, nego su nogometni navijači općenito odavno razočarani tretmanom kluba sa Stamford Bridgea prema mladim igračima, od kojih mnogi nikada neće ući u prvu momčad, ali su ipak zadržani u knjigama.

Tužna priča hrvatskog

Ruben Loftus-Cheek je ove sezone iskušao svoju sreću van Stamford Bridgea i to se isplatilo, jer je veznjak uspio da se ubaci u momčad Engleske koja ide na Svjetsko prvenstvo.

Međutim, postoje i druge priče koje su manje inspirativne. Uzmite slučaj Mateja Delača, na primjer, koji je bio na posudbi ukupno devet puta.

Vratar možda nije poznato ime, ali on se ističe kao igrač koji je najduže bio u Chelseaju i bio je od kako je John Terry otišao iz kluba u 2016/17 sezoni.

Kada se ta statistika pojavila prije godinu dana, reakcija većine navijača je bila: “Tko?!”

Bivši igrač Hrvatske U21 nastavlja ovog ljeta, dok Times izvještava da je on jedan od devet igrača koji neće biti zadržati kada im istekne ugovor sa klubom.

[su_watch_live_football]

Drugi igrači su Mitchell Beeney, Isaac Christie-Davies, Cole DaSilva, Eduardo, Jordan Houghton, Renedi Masampu, Wallace i Tushaun-Tyreese Walters.

Delač je prvi put stigao u zapadni London u rujnu 2009. godine, kada je imao samo 17 godina i bez ikakve zamisli da će njegova karijera da se gradi na posudbama.

Vratar ima 25 godina u ovom trenutku, ali nikada nije imao radnu dozvolu za igranje u Velikoj Britaniji, što mu je situaciju napravilo mnogo složenijom. To je jedan od mnogih razloga zašto nikada nije napravio prvoligaški nastup, koji je imao samo jedanput u pripremi prije početka sezone.

Srećom, novine su ponudile neke citate od njega koji sugeriraju da on ovo uzima sve ka svom napredovanju. Ipak, nemoguće ih je pročitati bez trunke tuge zbog njegovog protraćenog potencijala.

“U svom debiju za Inter Zaprešić obranio sam penal Davora Vugrineca, jednog od najboljih strijelaca u hrvatskoj povijesti i radio sam dobar posao i zadržao svoje mjesto,” objasnio je Delač.

“Uskoro su bili zainteresirani i drugi klubovi, Hajduk Split i Dinamo Zagreb. Slaven Bilić me zatim izabrao u ekipu reprezentacije za kvalifikacijsku utakmicu Svjetskog prvenstvo protiv Engleske.”

[su_live_koeficijenti]

“To je bilo nevjerojatno, imao sam samo 17 godina. Tada se dogodio i taj dogovor sa Chelseajem.”

“Znao sam da neću biti Chelseajev golman broj 1 ili čak i broj 2, jer sam bio tako mladi i znao sam kakva je Premier liga, ali Chelsea je bio jedan od najvećih klubova u Europi, kako sam mogao reći ne?”

“To je prilika koja bi mogla doći samo jednom u vašem životu, a rekli su mi: Kupujemo te za budućnost. Otići ćeš na posudbu i steći iskustvo na boljem nivou od hrvatske lige, a onda ćeš se vratiti, možda kao golman broj 2. Nakon toga, sve je moguće.”

Impresivno je što, unatoč svemu tome, nema gorčinu prema svojim bivšim poslodavcima, opisujući svoje posljednje dojmove o Chelseaju kao “velikim ljudima, sjajnim klubom.”

Delač će vjerojatno poslužiti kao još jedna priznata priča, kao što nijedan mladi profesionalac ne bi želio slijediti njegove stope. Zaista jedna tužna priča, no Delač će se navodno pridružiti ekipu Horsens iz Danske Superlige.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!