NaslovnicaVijestiU BARCELONI UVJERENI U DOLAZAK: Čelnici kluba održali sastanak sa jednim od...

U BARCELONI UVJERENI U DOLAZAK: Čelnici kluba održali sastanak sa jednim od najtalentiranijih igrača na svijetu!

Ako je vjerovati pisanjima katalonskih novina Sport, predstavnici Barcelone su se već sastali sa zvijezdom Ajaxa i reprezentativcem Nizozemske Matthijsom de Ligtom nakon što su dobili dozvolu za to od strane njegovog kluba.

Barcelona sprema ponudu za De Ligta

Tehnički sekretar prvog tima Barcelone, legendarni Eric Abidal, i njegov pomoćnik Ramon Planes održali su sastanak sa centralnim defanzivcem i njegovim agentom Minom Raiolom kako bi ga uvjerili u sportski projekt katalonskog giganta.

Trener kluba Ernesto Valverde na raspolaganju već ima Gerarda Piquea, Samuela Umtitija, Clementa Lengleta i Thomasa Vermaelena kada su u pitanju centralni defanzivci, iako Vermaelenov ugovor ističe na kraju trentune sezone, te će vjerovatno otići. De Ligt je navodno već dobio brojne ponude europskih velikana, od kojih mu mnogi garantuju sigurno mjesto u početnih 11, no još se ne zna da li mu je to isto ponudila i Barca.

Navodno, to bi bio jedini razlog zbog kojeg bi odbio ponudu španjolskog velikana, s obzirom da ne želi sjediti na klupi i uzalud trošiti svoj talenat. Ipak, on je jako zainteresovan za dolazak u klub, i ukoliko bi mu osigurali mjesto u timu, spreman je odbiti čak i ekonomski bolje ponude drugih klubova, uključujući Manchester City, Paris Saint-Germain i Real Madrid. U izvješću piše kako će 19-godišnjak konačnu odluku o svojoj budućnosti donijeti početkom sljedeće godine, dok su u Barceloni uvjereni kako je sastanak prošao jako dobro, te da će se on odlučiti za dolazak upravo na Camp Nou.

De Ligt je za prvi tim Ajaxa debitovao u septembru 2016. godine na utakmici kupa protiv Willema, kada je postigao i gol, postavši tako drugi najmlađi strijelac u povijesti kluba, iza legendarnog Clarencea Seedorfa. U dresu nizozemskog velikana je u protekle tri sezone odigrao ukupno 86 utakmica, te pritom postigao devet golova i podijelio četiri asistencije.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!