NaslovnicaVijestiAubameyang: U Dortmundu su svi totalno ludi za fudbalom!

Aubameyang: U Dortmundu su svi totalno ludi za fudbalom!

Reprezentativac Gabona i član dortmundske Borussije, Pierre-Emerick Aubameyang, igra fantastično ove sezone u dresu Milionera. On je u 40 odigranih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone postigao 35 golova, što ga čini jednim od naučinkovitijih napadača u Evropi.

Aubameyang U Dortmundu su svi totalno ludi za fudbalom!

Sjajni nastupi ovog talentovanog 26-godišnjaka nisu promakli velikim evropskim klubovima koji ga žele vidjeti u svojim redovima u budućnosti. Sam Aubameyang je izjavljivao da mu je san da jednoga dana zaigra za madridski Real, što bi svakako obradovalo navijače kraljevskog kluba.

Međutim, Aubameyang je prošlog ljeta produžio ugovor sa Borussijom do 2020. godine rekavši da je jako sretan u Dortmundu, da mu stil igre savršeno odgovara, a posebno je pohvalio navijače.

“Dortmund je grad koji je totalno lud za fudbalom. U posljednjih nekoliko godina, imamo najveću prosječnu posjećenost u Evropi. Grad je potpuno bezbijedan i moja porodica se ovdje osjeća kao kod kuće”, rekao je Gabonac.

[su_bet365_live_koeficijenti]

“Nikada nisam krio da bih volio jednoga dana da zaigram za Real Madrid, ali takođe nisam ni produžio ugovor sa Borussijom do 2020. bez razloga. Osjećam se jako dobro i vrlo sam sretan ovdje”, izjavio je Pierre-Emerick Aubameyang.

Borussija Dortmund čvrsto drži drugu poziciju na tabeli Bundeslige sa 64 boda, 16 više od trećeplasirane Herthe iz Berlina i pet manje od vodećeg Bayerna, i sasvim sigurno da se nisu odrekli borbe za titulu i najmanji kiks Bavaraca bi mogli iskoristiti.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

[su_bet_at_home_koeficijenti]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!