U kakvom sastavu će Hrvatska igrati na Pireju?

hrvatska grčka

U 20:45 Hrvatska će u Pireju igrati protiv reprezentacije Grčke drugu, uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Prva utakmica u Zagrebu završila je rezultatom 4-1 u korist ‘Vatrenih’. Izbornik Dalić izveo je sastav:

Zagreb – XI: Subašić, Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić, Rakitić, Modrić, Brozović, Kramarić, Perišić i Kalinić.

Hrvatska je nadigrala Grčku kako dugo nitko nije. U prvih 45 minuta Modrić i društvo zabili su 3 ‘komada’ što nitko nije uspio protiv Grčke još od 2001. godine. Dakle, 16 godina star rekord pao je baš na Maksimiru.

Nogomet se vratio u Hrvatsku

Izbornik Dalić vodio je tek drugu svoju utakmicu na klupi reprezentacije i uspio je napraviti upravo ono zbog čega je doveden. Nogomet se vratio u Hrvatsku! Prepuni Maksimir, huk s tribina, ujedinjeni navijači i prekrasna igra, to se čekalo. Od prve minute utakmice ‘Vatreni’ su krenuli u akciju ‘razbijanje bunkera’. Do 45. minute bunker su razbili Modrić, Kalinić i Perišić, a u drugom poluvremenu to je pošlo za rukom i Kramariću.

Igra Hrvatske reprezentacije temeljila se na probijanju po bokovima, Luka Modrić i Ivan Rakitić dirigirali su igru na terenu, razbijali su njihov vezni red, a onda je lopta išla na krila gdje su lopte čekali Kramarić, Perišić te Strinić i Vrsaljko. Bočni igrači dali su poseban doprinos igri svojom visokom pozicijom. Šime Vrsaljko bio je jedan od najbolji igrača na terenu, asistirao je dva gola, a Strinić je asistirao jedan.

Nema dileme da je probijanje po strani bio Dalićev plan je njihovi bočni igrači Maniatis i Tzavellas prema uglednom nogometnom portalu transfermarkt.com vrijede tek 2,75 milijuna eura zajedno. Odnosno, Maniatis vrijedi 1 milijun, a Tzavellas vrijedi 1,75 milijun eura. Usporedbe radi, Perišić vrijedi 35 milijuna eura, Kramarić 15, Vrsaljko 16 te Strinić 4,5 milijuna eura. Razlika u kvaliteti je neosporna.

Jedina dvojba u sastavu

Zlatko Dalić ima formulu za pobjedu protiv Grčke, to je bilo jasno od prve sekunde. Kako i sam kaže – puno je pričao s izbornicima BiH i Belgije koji su Grčku imali u svojoj skupini u kvalifikacijama. Najveći problem kod igre protiv Grčke upravo je probijanje njihovog ‘bunkera’. Hrvatska ga je rano probila zbog loše reakcije golmana, a danas si Grčka ne može priuštiti da se brani, oni trebaju pobjedu 3-0.

Jedina dvojba koju izbornik Dalić ima je Mandžukić ili Kalinić. Nikola Kalinić igrao je prvi sastav u prvoj utakmici zbog toga što je Mandžo bio ozlijeđen, no kako mediji u Hrvatskoj pišu – danas je spreman. Vidjelo se kako je Kalinić mobilniji i okretniji, možda i kompaktibilniji za ovaj sastav, no ostaje vidjeti što će Dalić odlučiti. Kalinić je prava ‘devetka’ i golgeter, dok je Mandžo u Juventusu sada više krilni igrač i radilica nego li napadač i bit će interesantno vidjeti tko će započeti utakmicu.

Vrlo vjerojatno je kako će ostatak sastava ostati u većoj mjeri identičan kao onaj što je započeo utakmicu u Zagrebu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.