NaslovnicaVijestiU Kataru grade zidove kako bi sakrili siromašne četvrti prije Svjetskog prvenstva

U Kataru grade zidove kako bi sakrili siromašne četvrti prije Svjetskog prvenstva

Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci koji pokazuju kako se u Kataru grade zidovi kojima se pokušavaju sakriti siromašniji kvartovi uoči nadolazećeg Svjetskog nogometnog prvenstva. Katar se već našao na meti kritika zbog brojnih kršenja ljudskih prava, a sada se čini da zvaničnici pokušavaju sakriti nejednakosti u nekim dijelovima zemlje.

U videu objavljenom na TikTok-u prikazana je vožnja cestom s dugim zidom uz siromašnu četvrt, za kojeg se na snimci vidi da se planira širiti. Budući da mnogi stranci posjećuju zemlju po prvi put, Katar na taj način pokušava sakriti stvarne uvjete za mnoge ljude koji žive u zemlji.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Kako je izvijestio Telegraph, Brazil je poduzeo slične mjere kako bi sakrio favele uoči Olimpijskih igara 2016. godine. Podigli su deset metara visoku barijeru koja se protezala duž autoceste od međunarodne zračne luke kako bi sakrili zajednice koje žive u nejednakosti.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!