NaslovnicaVijestiU kineskoj Super ligi možete kupiti klub besplatno: Njihova imovina vrijedi 77.4...

U kineskoj Super ligi možete kupiti klub besplatno: Njihova imovina vrijedi 77.4 milijuna funti!

Ekipa Tianjin Tianhai iz Kineske Super Lige je dostupna za besplatnu kupovinu nakon što je Nogometni savez Tianjin preuzeo vođenje kluba prošle godine.

U kineskoj Super ligi

Tianjin, ranije poznat kao Tianjin Quanjian, naišao je na finansijske probleme u siječnju 2019. godine, i morao je promijeniti ime zbog krize sa bivšim vlasnicima Quanjian grupe, koji su bilidio nacionalnog skandala.

Od tada lokalni nogometni savez vodi klub, ali traže odgovarajućeg vlasnika koji bi mogao preuzeti dugove kluba, iako ne žele novac za kupnju ekipe.

U službenom saopćenju kluba je navedeno: “Klub je stigao u kritični trenutak i u cilju održavanja pozicije u kineskoj Super ligi, nakon pažljivih razmatranja, donijeli su tešku odluku.”

“Prebacujemo 100% dionica kluba za nultu naknadu.”

Bile su glasine da će klub biti izbačen iz Kineske Super lige u novoj sezoni, ali te glasine su lažne navodi trener Li Wifeng u srijedu. “Takve su glasine vrlo neodgovorne i nepoštene prema igračima koji su se toliko trudili prošle sezone”, rekao je Wifeng. “Klub se suočava sa nekim problemima, ali oni se mogu riješiti.”

“A neki se pitaju zašto nismo potpisali nove igrače. Nema pravila da tim mora potpisati nekoga tijekom prijelaznog roka.”

“Svaki tim ima svojih problema, to je normalno. To ne znači da klub nema budućnosti.”

Iako trener kaže da nema problema sa nedovođenjem novih pojačanja u predsezoni, istina je da ih je napustilo 13 igrača od 2019. sezone.

Klub je navodno u dugovima od 112,3 milijuna funti, a svaki novi vlasnik bi morao to izmiriti, premda se točan iznos očito može pregovarati.

U klub je uključena imovina vrijedna 77.4 milijuna funti, ali svaki bi novi kupac prvo trebao osigurati da klub, sa kojim su prethodno upravljali Fabio Cannavaro i Paolo Sosa, uspije izbjeći ispadanje ove sezone.

Početak sezone kasnio je zbog koronavirusa i trenutno nema datuma kada bi mogla ponovo započeti.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!