NaslovnicaVijestiU MANCHESTERU PREUZIMAJU RIZIK: De Gea bi mogao otići besplatno, a evo...

U MANCHESTERU PREUZIMAJU RIZIK: De Gea bi mogao otići besplatno, a evo i kako!

Prva utakmica Manchester Uniteda otkako je Solskjaer imenovan stalnim trenerom završila je razočaravajuće, s obzirom da su poraženi protiv Wolverhamptona u utorak navečer.

De Gea napušta Manchester United

‘Crveni vragovi’ su poraženi rezultatom 2-1, a to im je bio ukupno drugi poraz u Premier ligi u tri mjeseca, koliko je Solskjaer na Old Traffordu.

Jedan od najkritikovanijih igrača od strane navijača bio je golman David de Gea, koji ove sezone ne uspijeva pronaći svoju pravu formu. Mnogi smatraju kako je razlog za to situacija vezana za njegov ugovor sa engleskim velikanom.

Naime, španjolski reprezentativac ima još samo godinu dana ugovora sa Manchester Unitedom, te još uvijek nije poznato da li će ga produžiti. On navodno zahtijeva istu platu kao i Alexis Sanchez, koji je trenutno najplaćeniji igrač u ligi, i zarađuje nevjerovatnih 350,000 funti tjedno.

Uprkos tome, engleske novine The Mirror izvještavaju kako čelnici Uniteda ne osjećaju nikakav pritisak, te ne razmišljaju o njegovoj prodaji. Umjesto toga, spremni su riskirati da ode sljedeće godine besplatno, u slučaju da ne potpiše novi ugovor.

U slučaju da zaista odluči otići, to bi bio veliki udarac za Solskjaera, koji u predstojećem ljetnom prelaznom roku sprema veliku obnovu tima, a očekuje se dolazak nekoliko zvučnijih imena, kao što je playmaker Barcelone Philippe Coutinho.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!