NaslovnicaVijestiU Njemačkoj se oglasila i vlast: Naljutilo ih što Njemačka nakon 70...

U Njemačkoj se oglasila i vlast: Naljutilo ih što Njemačka nakon 70 godina neće nositi Adidas dresove

Odluka o zamjeni Adidasa s američkim Nikeom kao partnerom njemačke nogometne reprezentacije izazvala je u petak žestoke reakcije u Njemačkoj, uključujući i osude u redovima vlasti, izvještava Agence France-Presse.

U četvrtak je njemački nogometni savez izazvao pravi potres najavljujući partnerstvo s američkim Nikeom za razdoblje od 2027. do 2034. godine, što je okončalo više od 70 godina suradnje s bavarskom tvrtkom Adidas. Ova najava dolazi manje od tri mjeseca prije početka Europskog prvenstva koje će se održati u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja.

“Teško mogu zamisliti njemački dres bez tri pruge njemačkog brenda Adidas. Adidas i crno-crveno-žuta, boje njemačke zastave, za mene su oduvijek bile nerazdvojne, kao dio njemačkog identiteta. Cijenio bih malo više lokalnog patriotizma”, reagirao je ministar gospodarstva i vicekancelar Robert Habeck.

Ministar zdravstva, socijaldemokrat Karl Lauterbach, također je izrazio razočaranje. Na X-u (bivši Twitter) objavio je da odabir američke tvrtke za opremanje njemačke reprezentacije smatra pogreškom, izražavajući žaljenje zbog toga što “trgovina narušava dio tradicije”.

“Njemački nogomet oduvijek je bio dio njemačke gospodarske povijesti. Reprezentacija koja je igrala s tri pruge, bilo je jasno kao što je lopta okrugla, i kao što utakmica traje 90 minuta”, rekao je Markus Söder, predsjednik vlade Bavarske.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!