NaslovnicaVijestiU Real Madridu zabrinuti zbog Viniciusa Juniora, zahtijevaju njegov transfer i prije...

U Real Madridu zabrinuti zbog Viniciusa Juniora, zahtijevaju njegov transfer i prije ljetnog prelaznog roka!

Prema pisanju madridskih novina Marca, Real Madrid je zabrinut zbog Viniciusa Juniora, mladog napadača Flamenga, koji već ima dogovoren transfer u ‘kraljevski’ klub.

Real Madrid zabrinut zbog Viniciusa Juniora

Transfer 17-godišnjaka na Santiago Bernabeu je i službeno potvrđen u maju prošle godine, a cijena će iznositi 45 miliona eura. Međutim, po zakonu u Brazilu, on ne može potpisati profesionalni ugovor sa klubom izvan te države prije nego što napuni 18 godina, odnosno prije sljedećeg ljeta. Uprkos tome, Los Blancosi će Viniciusa navodno pokušati dovesti odmah, a razlog je bizaran.

[su_bbworld]

Naime, u Real Madridu su zabrinuti zbog velikog broja faulova koje njihov ‘dragulj’ pretrpi iz utakmice u utakmicu u brazilskom prvenstvu ove sezone, te ne žele riskirati njegovu povredu. Prošle subote, Vinicius Junior je bio ‘meta’ igrača Botafogoa, koji su ga na sve načine pokušali zaustaviti, ali im to nije uspjelo.

Njegov tim je na kraju slavio rezultatom 3-1, a on je postigao treći treći gol sa oko 30 metara, te ga je proslavio na zanimljiv način, glumeći kako plače pred protivničkim navijačima, koji su podivljali. Nakon pritiska i igrača Botafogoa, sudac mu je dao žuti karton zbog navodne provokacije.

[su_bonus]

Viniciusov način igre i proslavu je komentarisao i njegov sunarodnjak Neymar, koji mu je pružio podršku: “Vinicius Junior je dobio žuti karton zbog proslave ‘plakanjem’? U što se nogomet pretvara? Nogomet je lud. Ukoliko vaš tim pobijedi i proslavite to, pravite grešku i bit ćete kažnjeni.”

S obzirom da u Real Madrid ne može stići prije sljedećeg ljeta, čelnici kluba su mu poslali savjet da počne više raditi u teretani i da dobije na mišićnoj masi, jer je to za sada jedino moguće rješenje kako bi izbjegao povredu, koja bi mu mogla utjecati na karijeru. Vinicius Junior je u protekle dvije sezone ukupno u dresu Flamenga odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, na kojima je postigao pet golova i podijelio jednu asistenciju. On trenutno nastupa i za U17 reprezentaciju Brazila, u čijem dresu je postigao čak 12 golova u 15 nastupa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!