NaslovnicaVijesti"U rivalstvu između Barce i Madrida titule i statistike govore same za...

“U rivalstvu između Barce i Madrida titule i statistike govore same za sebe”

Defanzivac Barcelone Gerard Pique izjavio je da će čestitati Real Madridu ukoliko osvoje Ligu prvaka, ali je dodao da je uspjeh njegovog tima posljednjih godina daleko veći od uspjeha najvećih rivala.

Ronaldo-Messi

Barca će igrati protiv Seville u finalu Kupa kralja u nedjelju, a ukoliko osvoje, to će im biti drugi trofej ove sezone, nakon što su već osvojili La Ligu.

No, madridski tim taj neuspjeh može ublažiti ili u potpunosti neutralisati ukoliko slavi protiv Atletica u finalu Lige prvaka, koje je na rasporedu 28. maja, a igra se na San Siru u Milanu.

Na konferenciji za medije u srijedu, Pique je upitan da li će njegov tim u slučaju osvajanja i Kupa kralja nadmašiti uspjeh Real Madrida, ukoliko oni osvoje Ligu prvaka ove sezone.

“Očito da hoće. Ja bih svake godine uzeo duplu krunu, no, ukoliko oni osvoje Ligu prvaka morat ćemo im čestitati”, rekao je španjolski reprezentativac.

“Mislim da kada ljudi kažu da Madrid igra dobro, a Barcelona obratno, ili kada jedan tim osvoji Ligu prvaka bolji je od drugog tima, to nema smisla. Svako bira svoj put.”

Pique je zatim podsjetio šest La Liga, tri Kupa Kralja i tri Lige prvaka koje je osvojio otkako je stigao u Barcelonu 2008. godine. Real Madrid je, u međuvremenu, osvojio jednom La Ligu, dva puta Kup Kralja, te Ligu prvaka u istom periodu.

“Otkako sam stigao ovdje prije osam godina, mi smo išli svojim putem, a oni svojim. U rivalstvu između Barce i Madrida titule i statistike govore same za sebe. Osvojiti šest od osam titula prvaka La Lige je nevjerovatno i nikad ranije učinjeno. Svi žele pobijediti, oni su osvojili što su osvojili, ali mi smo sretni jer smo tim koji je osvojio najviše titula u posljednje vrijeme.”

“Ključ je u talentu koji igrači imaju i takmičarski duh koji posjeduju, u oba tima. U posljednjih par godina imali smo generaciju igrača koji izgledaju sjajno kao cjelina. Mislim da se ovako nešto neće dogoditi u narednih 50 godina i da će ovakva količina talenta postojati u jednom timu.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Wayne Rooney objasnio što je Unitedu potrebno da vrati staru slavu

0
Dok Manchester United prolazi kroz izazovnu sezonu, postoji nada da mogu okrenuti svoju sudbinu pobijedivši Manchester City u finalu FA kupa. No, ako ne...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!