NaslovnicaVijestiU SLUČAJU DA ODE: Liverpool planira dovesti bivšu zvijezdu Uniteda kao Maneovu...

U SLUČAJU DA ODE: Liverpool planira dovesti bivšu zvijezdu Uniteda kao Maneovu zamjenu!

Prema pisanju engleskih i francuskih medija, u slučaju da Sadio Mane napusti Anfield u predstojećem ljetnom prelaznom roku, čelnici kluba kao njegovu zamjenu planiraju dovesti bivšu zvijezdu Manchester Uniteda Memphisa Depaya.

Liverpool želi Depaya

Nizozemski reprezentativac je na Old Trafford stigao iz PSV-a u ljeto 2015. godine, ali nije uspio ispuniti svoj potencijal, kao ni pridobiti povjerenje Louisa van Gaala, niti njegovog nasljednika Josea Mourinha.

Klub je napustio prije dvije godine, kada je otišao u Lyon, gdje je ponovo privukao pažnju europskih velikana nakon što je u 80 ligaških nastupa postigao 30 golova. Kako pišu francuske novine L’Equipe, 25-godišnjak vjeruje kako zaslužuje bolji klub, te planira otići na kraju sezone.

Manchester United i dalje ima mogućnost aktivirati njegovu otkupnu klauzulu, ali male su šanse da će se to dogoditi, s obzirom da je prioritet novog trenera ‘Crvenih vragova’ Ole Gunnara Solskjaera pojačati defanzivni i centralni dio tima.

U izvješću piše kako čelnici Liverpoola s velikom pažnjom prate razvoj situacije u kojoj se Depay nalazi u Lyonu, a glavni razlog za to je interes Real Madrida za njihovu zvijezdu Sadija Manea. Senegalski reprezentativac je navodno jedna od meta novog trenera Zinedinea Zidanea, koji se nedavno vratio na klupu ‘kraljevskog’ kluba.

Mane je ove sezone u svim takmičenjima postigao ukupno 20 golova, te je ubjedljivo najbolji igrač ‘Redsa’. Nema sumnje kako se u Chelseaju nadaju da će čelnici Real Madrida uspjeti dovesti zvijezdu njihovog rivala Chelseaja Edena Hazarda, s obzirom da bi to značilo odustajanje od Manea. Što će se dogoditi, ostaje nam da vidimo u narednih nekoliko mjeseci.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!