NaslovnicaVijestiU UNITEDU DONIJELI ODLUKU: Evo tko će doći kao zamjena ukoliko David...

U UNITEDU DONIJELI ODLUKU: Evo tko će doći kao zamjena ukoliko David de Gea napusti klub!

Čelnici Manchester Uniteda već dugi niz godina uspijevaju u klubu zadržati jednu od najvećih zvijezda, te jednog od najboljih golmana na svijetu, a riječ je o Davidu de Gei. Međutim, to bi se uskoro moglo promijeniti.

Manchester United želi Pickforda

Naime, španjolski reprezentativac još uvijek nije donio odluku o produženju ugovora sa klubom, iako mu trenutni ističe na kraju sljedeće sezone. Koliko je bitan za trenutni tim ‘Crvenih vragova’ govori i činjenica je osvojio čak četiri od posljednjih pet nagrada za igrača godine na Old Traffordu.

Njegov ugovor je prvobitno trajao do kraja ove sezone, te su ostali europski velikani mogli započeti pregovore s njim već u januaru, ali to se promijenilo nakon što je klub odlučio aktivirati posebnu klauzulu, po kojoj mu je ugovor produžen na dodatnih godinu dana. Ipak, to im i dalje ne daje nikakvu garanciju da će on pristati na produženje novog ugovora, a odlazak se čini sve izglednijim.

Kako pišu engleske novine Mirror, na Old Traffordu su svjesni toga, te su već pronašli zamjenu u slučaju da on zaista napusti klub. Riječ je navodno o zvijezdi Evertona i engleskom reprezentativcu Jordanu Pickfordu, koji bi ih koštao nevjerovatnih 70 miliona funti, što bi bio novi svjetski rekord kada su u pitanju transferi golmana.

Pickford je u Everton stigao prošlog ljeta iz Sunderlanda za oko 30 miliona eura, a tokom svoje prve sezone na Goodisonu, u kojoj je skupio ukupno 46 nastupa u svim takmičenjima, ‘zacementirao’ je mjesto prvog golmana u reprezentaciji Engleske. Sa njegovim dovođenjem se proteklog ljeta povezivao i Chelsea, koji je bio u potrazi za Thibautom Courtoisom, ali su se ‘Plavci’ ipak odlučili za Kepu Arrizabalagu.

Brojni engleski mediji su u proteklih nekoliko dana izvijestili kako De Gea navodno želi znati što će se dogoditi u Manchester Unitedu, odnosno da li će Jose Mourinho ostati i da li planiraju dodatno pojačati tim kako bi on mogao ostvariti svoje ambicije. Pored toga, zatražio je i da postane najplaćeniji igrač kluba, te da zarađuje isto koliko zarađuje i Alexis Sanchez, a riječ je o 350 tisuća funti tjedno.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!