NaslovnicaVijestiUBJEDLJIVO VODEĆI: Messi proglašen najboljim izvođačem slobodnih udaraca svih vremena!

UBJEDLJIVO VODEĆI: Messi proglašen najboljim izvođačem slobodnih udaraca svih vremena!

Barcelona je sinoć, u okviru 30. kola La Lige, u posljednjim trenucima došla do boda na gostovanju kod Villarreala, a rezultat je na kraju glasio 4-4.

Messi najbolji izvođač slobodnih

Jedna od zvijezda večeri je ponovo bio Lionel Messi, koji je u 90. minuti postigao svoj 47. gol iz slobodnog udarca u karijeri. Čitaoci engleskog portala SportBible su ga nakon utakmice proglasili najboljim izvođačem slobodnih udaraca svih vremena, a glasalo ih je ukupno preko 50,000.

Argentinac je završio na prvom mjestu sa čak 42 posto osvojenih glasova, a iza njega su ostali David Beckham, Juninho Pernambucano i Ronaldinho. Beckham, koji je ostao poznat po svom posebnom načinu izvođenja slobodnih udaraca, osvojio je 26 posto glasova, dok je ‘kralj’ slobodnih udaraca Juninho osvojio 23 posto glasova. Posljednji igrač koji se našao u izboru, Ronaldinho, završio je na četvrtom mjestu sa samo 9 posto glasova.

Messi u posljednjih nekoliko godina sve češće postiže golove iz prekida, te ne iznenađuje što ga mnogi smatraju najboljim izvođačem istih svih vremena. Barca je sinoć do samog kraja utakmice gubila 2-0, a onda su na scenu stupili on i Luis Suarez, koji su postigli golove u 90., odnosno u 93. minuti za potpuno izjednačenje.

Katalonski gigant je i dalje vodeći na tabeli sa 70 osvojenih bodova, te ima osam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Atletico Madrida, dok je Real Madrid na trećem mjestu sa 57 osvojenih bodova.

Najnovije vijesti

Francuski nogometaš okončao karijeru zbog zdravstvenih problema te pokrenuo tužbu protiv...

0
Iz Francuske nam dolazi jedinstvena priča o profesionalnom nogometašu Francois-Xavieru Fumu Tamuzu koji je odlučio pokrenuti tužbu protiv dva farmaceutska giganta zbog cjepiva tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!