NaslovnicaVijestiUEFA kažnjava suca koji je oštetio Bayern u polufinalu Lige prvaka

UEFA kažnjava suca koji je oštetio Bayern u polufinalu Lige prvaka

Szymon Marciniak, poljski sudac koji je bio u centru pažnje zbog svoje kontroverzne odluke u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka između Bayerna i Real Madrida, što je rezultiralo oštećenjem Bayerna i njihovim ispadanjem, navodno je trebao biti ključni sudac UEFA-e na nadolazećem Europskom prvenstvu. Međutim, prema izvještaju Daily Mirror-a, zbog ovog incidenta Marciniak je izgubio tu privilegiju i status.

U posljednjim trenucima utakmice, Marciniak je prekinuo akciju zbog navodnog zaleđa, što je spriječilo De Ligta da postigne gol koji bi izjednačio rezultat i odveo utakmicu u produžetak. Uobičajeni protokol sugerira da linijski sudac u takvim situacijama pusti igru da se nastavi do kraja, a zatim, ako padne gol, upotrijebi se VAR za provjeru eventualnog zaleđa.

Sudac nije slijedio taj postupak, što je dovelo do gubitka kontrole igrača Bayerna i njihovog trenera Thomasa Tuchela. Odluka Marciniaka i njegovog pomoćnika Tomasz Liskiewicza izazvala je nezadovoljstvo i kod UEFA-e, koja priprema sankcije.

Marciniak je imao priliku suditi mnoge važne utakmice, uključujući finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Prema izvještaju, trebao je suditi i otvaranje Europskog prvenstva između Njemačke i Škotske, no sada se navodi da UEFA planira oduzeti mu tu čast. Još uvijek nije jasno hoće li kazna biti primijenjena tijekom cijelog Eura ili će Marciniak možda dobiti priliku u kasnijim fazama natjecanja.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!