NaslovnicaVijestiUEFA pronašla novi termin za Euro 2020: Igraće se u prosincu?!

UEFA pronašla novi termin za Euro 2020: Igraće se u prosincu?!

Odigravanje Europskog prvenstva u predviđenom roku dovedeno je pod veliki znak pitanja, a čini se kako bi novi termin za Euro 2020 mogao biti prosinac ove godine, saznaju britanski mediji.

novi termin za Euro 2020

Europska nogometna unija (UEFA) razmatra mogućnost da organizuje Europsko prvenstvo u prosincu, prije nego sljedećeg ljeta, preneo je britanski Telegraph.

Europsko prvenstvo trebalo bi da bude odigrano od 12. lipnja do 12. srpnja u 12 europskih gradova, ali je održavanje turnira ugroženo zbog pandemije koronavirusa.

Svih 55 članica UEFA, predstavnici udruženja igrača, klubova, liga i drugi nadležni, u utorak će putem video konferencije održati odvojene sastanke sa predsjednikom europske kuće nogometa Aleksanderom Čeferinom i njegovim suradnicima povodom nastale krize. Konačnu odluku donijeće Izvršni komitet UEFA-e.

Većina europskih liga prekinula je natjecanje najmanje na dva tjedna u pokušaju sprečavanja širenja virusa, ali i jer su brojni nogometaši pozitivni na koronavirus i čini se nemoguće da se sezone završe na vrijeme do početka Europskog prvenstva 12. lipnja.

Spekulisalo se da će Europsko prvenstvo biti održano sljedećeg leta, ali je Telegraph prenio da UEFA razmatra mogućnost da se takmičenje održi u prosincu.

Euro 2020 na zimu bi takođe bila svojevrsna priprema reprezentacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. godine u studenom i prosincu (po prvi put) održati u Kataru.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!