NaslovnicaVijestiUEFA objasnila: Evo zbog čega je dosuđen penal za United!

UEFA objasnila: Evo zbog čega je dosuđen penal za United!

Europska nogometna federacija (UEFA) objasnila je zbog čega je dosuđen penal za United u završnici utakmice protiv PSG-a, koji je poslao engleski tim u četvrtfinale Lige prvaka.

Dramu na Parku prinčeva je nagovijestio svojim golom Romelu Lukaku u 2. minuti za vođstvo “Crvenih vragova” (0:1). U 12. minuti poravnao je Bernat, no Lukaku je do odmora postigao još jedan gol za 1:2.

U nastavku je PSG bio puno bolji, redale su se šanse pred golom De Gee, no umjesto da riješe meč fudbaleri francuskog šampiona su ušli u neizvjesnu završnicu svjesni činjenice da još jedan primljeni pogodak znači eliminaciju.

Sat na Parku prinčeva otkucavao je drugi od tri minuta sudijske nadoknade kada je nakon jednog očajničkog pokušaja igrača Uniteda lopta pogodila u ruku domaćeg fudbalera Kimpembea.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u sudačkoj nadoknadi (90+4) kada je slovenački sudac Skomina, nakon intervencije iz VAR sobe, dosudio kazneni udarac zbog igranja rukom. Pucao je Dalot, a rukom je igrao Kimpembe. Jedanaesterac je sigurno izveo Rashford za pobjedu Manchester Uniteda 3-1.

UEFA se u petak oglasila povodom spornog penala koji je sudac Damir Skomina dosudio za Manchester United protiv Paris Saint-Germaina.

“VAR je nakon pregledanja svih dostupnih uglova predložio sucu da provjeri indident koji se dogodio u kaznenom prostoru.

S obzirom da sudac nije prepoznao incident tokom igre, preduzeto je pregledanje snimka na terenu.

Nakon što je snimak pregledan, sudac je utvrdio da daljina koju je lopta prešla nije bila kratka i da ishod nije mogao biti nepredvidljiv. Ruka defanzivca nije bila blizu tijela, što je njegovo tijelo učinilo većim, pa je lopta zaustavljena na putu ka golu.

Sudac je zbog toga dosudio penal. Sve donesene odluke su u skladu sa VAR protokolom”, navodi se u saopštenju UEFA.

Najnovije vijesti

Trener ženske momčadi Leicestera dobio otkaz zbog romantične veze s igračicom

0
Willie Kirk (45), menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women, smijenjen je nakon što je interna istraga utvrdila da je prekršio pravila ponašanja....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!