NaslovnicaVijestiUEFA odlučila ukinuti nagradu za igrača godine, promjene i kod Zlatne lopte

UEFA odlučila ukinuti nagradu za igrača godine, promjene i kod Zlatne lopte

Od iduće godine, najprestižniju nagradu u nogometu, Zlatnu loptu, će zajednički dodjeljivati UEFA i Amauri Grupa, koja zastupa tjednik France Football i dnevnik L’Equipe. UEFA i Amauri Grupa, tvorac nagrade Ballon d’Or, potpisali su partnerstvo za zajedničku organizaciju ove nagrade od iduće godine.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Dogovor o suradnji je postignut sedam godina nakon prekida dosadašnje suradnje između francuskih organizatora i Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Amauri Grupa zadržat će većinsko vlasništvo nad Ballon d’Or i nastavit će nadzirati glasovanje. Također će biti uvedene dvije nove kategorije – za najboljeg trenera i najbolju trenericu godine.

Svečana dodjela ovog uglednog priznanja održana je u Parizu, no Amauri grupa je danas izvijestila da razmatra mogućnost organizacije ceremonije i u drugim europskim gradovima u budućnosti.

“To je susret dva najbolja brenda u nogometu. S jedne strane Ballon d’Or, a s druge UEFA koja ima najbolje natjecanje na svijetu. Pa je bilo logično da nešto napravimo zajedno. Svi igrači sanjaju o osvajanju UEFA-inog natjecanja i Zlatne lopte”, rekao je prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Osim toga, ovaj sporazum podrazumijeva da će UEFA prestati dodjeljivati nagradu za igrača godine u kolovozu, no i dalje će dodjeljivati nagrade za igrača sezone za svako svoje klupsko natjecanje.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!