NaslovnicaVijestiUEFA osigurala budžet od 19,2 milijuna eura za Balkansku ligu!

UEFA osigurala budžet od 19,2 milijuna eura za Balkansku ligu!

Sve su glasnije špekulacije o početku regionalne Balkanske lige, za koju je, navodno, UEFA obezbijedila budžet od čak 19,2 milijuna eura!

budžet

Europska nogometna federacija je izdvojila 19,2 milijuna eura za budžet Balkanske lige, odnosno svakom sudioniku po 800.000 eura – za natjecanje čiji je plan da startuje u jesen 2018. godine.

Na sastanku u Zagrebu je dogovoreno da će 24 momčadi dobiti po 800.000 eura, a bit će i dodatnih nagrada prema plasmanu, ne računajući zarade od reklama, TV prava i prodaje ulaznica, pišu Novosti.

U ligi bi sudjelovala 24 kluba i sustav natjecanja bi bio sličan onome u Ligi prvaka, najavljivano je tijekom proteklog tjedna.

Natjecanje bi krenulo kada se završe kvalifikacije za Ligu prvaka, a ukoliko bi neki klub sa prostora SFRJ osigurao mjesto u europskom elitnom društvu, onda bi njegovo mjesto automatski popunjavao sljedeći najbolje plasirani iz nacionalne lige.

Još nije poznato da li će se liga zvati Balkanska ili će imati drugi naziv, a također je sporno i što klubovi dobivaju, s obzirom na to da je malo vjerojatno da će pobjednik imati prolaz u Ligu prvaka, što je velika želja svih iz regiona.

Ideja je da regionalna liga krene i u mlađim kategorijama i za žene, u istom trenutku.

Regionalna liga koju će činiti 24 kluba iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije počeće u jesen 2018. To je u izjavi za hrvatske medije potvrdio visoki činovnik makedonske lige Vasko Dojčinovski.

Plan je da se regionalna liga igra po sličnom principu kao najelitnije europsko natjecanje, sa šest skupina s po četiri kluba. Jedino nije utanačeno kako će izgledati eliminacijska faza, osim finala. Završna predstava je planirana u 90 minuta na neutralnom terenu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!