NaslovnicaVijestiUEFA planira ljetnu 'Ligu prvaka': Učestvovali bi i timovi iz Južne Amerike!

UEFA planira ljetnu ‘Ligu prvaka’: Učestvovali bi i timovi iz Južne Amerike!

UEFA i FIFA natjecanja će se izgleda ukrstiti na ljeto, jer je UEFA u naprednim razgovorima o održavanju predsezonskog turnira Lige prvaka.

Trenutno neki elitni europski timovi sudjeluju u International Champions kupu u predsezoni, a američki promotori Relevent Sports pozivaju timove koje žele da se natječu.

Prema pisanju Daily Maila, natjecanje bi uskoro moglo odlučiti da će timovi učestvovati zavisno od pozicije na kojoj su završili u ligi, što ga čini mini ljetnom Ligom prvaka koju će podržati UEFA.

Europsko upravljačko tijelo bi odobrilo konkurenciju i pridružilo im se kao brend, ali Relevent bi još uvijek vodio ovo natjecanje.

U izvješću se tvrdi da bi dogovor bio predviđen za osam godina, a turnir bi se prvi put održao u SAD-u, ali bi se kasnije mogao održavati i u Aziji, tri skupine koje bi dovele do nokaut faze, sa početkom 2021. godine i potencijalna je buduća umiješanost i Južnoameričkih timova.

Svaki razvoj koji uključuje UEFA-u bi doveo europsko upravljačko tijelo u izravnu konkurenciju sa FIFA-om i njihovim Svjetskim klupskim prvenstvom.

Svjetsko upravljačko tijelo trebalo bi uvesti produženi turnir koji će imati 24 tima na ljeto 2021. godine, sa utakmicama koje će se igrati u Šangaju tijekom lipnja i srpnja.

Tja će se turnir održavati samo svake četiri godine i uključivat će 12 ekipa iz Europe, gdje dvije dolaze iz Engleske, dok bi UEFA-ino natjecanje bilo svakog ljeta kao ‘prijateljsko’ natjecanje za sada.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!