NaslovnicaVijestiUEFA pokrenula istragu: Zlatan pred trogodišnjom suspenzijom!

UEFA pokrenula istragu: Zlatan pred trogodišnjom suspenzijom!

Nedavno najavljeno, a sada će biti i sprovedeno u djelo – Zlatan Ibrahimović suočava se sa istragom UEFA zbog vlasničkog udjela u kladionici, a prijeti mu čak trogodišnja suspenzija!

Zlatan Ibrahimović, nogometaš Milana našao se pod lupom europske nogometne unije. UEFA je pokrenula istragu protiv njega zbog navodnog finansijskog udjela u jednoj kompaniji za klađenje, saopšteno je danas.

Švedski mediji prenijeli su da bi Ibrahimović mogao da dobije veliku novčanu kaznu ili da bude suspendovan do tri godine. On je partner u kompaniji Bethard, čije je sjedište na Malti.

Kako je preneo Sky, nogometni savez Švedske saznao je za taj problem prije tri godine.

“Nismo razgovarali sa Zlatanom o tome”, rekao je generalni sekretar Saveza Hakan Sjostrand. UEFA je navela da je “postavila etičkog i disciplinskog inspektora koji će sprovesti istragu u vezi sa mogućim kršenjem disciplinskih pravila, a sve zbog navodnog financijskog udjela u kompaniji za klađenje”.

“Ako se utvrdi da je kriv, Zlatan Ibrahimović je prekršio član 12 Disciplinskih pravila UEFA-e. Pravila se odnose na svakog pojedinca koji učestvuje direktno ili indirektno u klađenju, ili sličnim aktivnostima u vezi sa takmičarskim utakmicama, ili ko ima direktan ili indirektan financijski udio u takvim aktivnostima”, naveli su iz UEFA-e.

Ibrahimović je u martu 2018. godine proglašen ambasadorom kompanije Bethard.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!