NaslovnicaVijestiUEFA se oglasila povodom koronavirusa i mogućem otkazivanju Eura 2020.

UEFA se oglasila povodom koronavirusa i mogućem otkazivanju Eura 2020.

Krovna europska nogometna asocijacija (UEFA) oglasila se povodom širenja zaraze koronavirusa, te o mogućem otkazivanju velikih natjecanja, prije svega Eura 2020, koji će se igrati u 12 gradova širom Europe.

Europska nogometna asocijacija (UEFA) prati razvoj situacije s epidemijom korona virusa te kako kažu “u fazi smo čekanja”.

“Pratimo situaciju po zemljama. Nogomet će slijediti odluke vlada država. Trudimo se da ne bude odgode, odnosno da ako je baš neophodno bude ih što manje”, istakao je ”Rai Radio1 Sport” Michele Uva, potpredsjednik UEFA-e, te naglasio:

“EURO 2020 bit će otkazan samo ako se situacija pogorša”.

Na Starom kontinentu najkritičnija situacija je u Italiji. Proteklog vikenda odgođene su četiri utakmice nogometne Serie A. U pokrajinama Lombardiji i Venetu je zabilježeno širenje virusa i vlasti ulažu sve napore kako bi spriječili dalju ekskalaciju. Sedam osoba je preminulo, a više 248 njih je zaraženo koronavirusom u sjevernotalijanskim pokrajinama.

Europsko fudbalsko prvenstvo ove godine treba se igrati u 12 gradova (London, Minhen, Rim, Baku, St. Peterburg, Amsterdam, Kopenhagen, Glazgov, Dablin, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta) od 12. juna do 12. jula.

Otvaranje Europskog prvenstva 2020. zakazano je u Rimu, a finale će se igrati u Londonu.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!