NaslovnicaVijestiUEFA zaprijetila nekadašnjem finalisti LP: Izmirite dugovanja ili slijedi suspenzija!

UEFA zaprijetila nekadašnjem finalisti LP: Izmirite dugovanja ili slijedi suspenzija!

UEFA zaprijetila nekadašnjem finalisti Lige prvaka, odnosno tadašnjeg Kupa europskih prvaka, da će ukoliko ne izmiri dugovanja do kraja mjeseca, biti suspendovan na godinu dana iz europskih natjecanja.

Europska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da grčkom Panathinaikosu prijeti jednogodišnja suspenzija učešća u europskim natjecanjima ukoliko ovog mjeseca ne izmiri dugovanja prema povjeriocima.

Grčki klub je već odlukom finansijske komisije UEFA zbog neizmirenih obaveza platio kaznu od 100.000 eura, a isti iznos će morati da uplati ukoliko do 1. marta ne ispuni obaveze prema povjeriocima.

[su_no1forfootball]

Panathinaikos će takođe biti suspendovan na godinu dana iz europskih natjecanja ukoliko ne ispuni obaveze.

UEFA u saopštenju nije objavila dugove Panathinaikosa. Europska kuća fudbala ima pravo da interveniše u slučajevima kada klub ne izmiruje svoje obaveze prema povjeriocima, ne plaća porez i ne isplaćuje plate.

Panathinaikos je osmi u prvenstvu Grčke i ima male šanse da se domogne mesta koje vodi u neko od evropskih takmičenja.

Mahrez odbija trenirati nakon propalog transfera u City, suigrači mu dali zanimljiv nadimak

Klubovi se ponovo RAZBACIVALI novcem: Ovo je DESET najvećih transfera u zimskom roku!

Zbog nereda u play-offu grčke Superlige protiv PAOK-a prošle sezone, Panathinaikos je u ovu sezonu ušao sa dva boda minusa.

Grčki klub je ove godine eliminiran u play-offu za Ligu Europe od strane Athletic Bilbaa (2:3, 0:1), a prošle je igrao u grupnoj fazi, gdje su u konkurenciji Ajaxa, Celte i Standarda zauzeli posljednje mjesto.

Grupnu fazu Lige prvaka posljednji put su igrali u sezoni 2010/11, završivši na četvrtom mjestu, iza Barcelone, Kopenhagena i Rubina.

Slavni grčki klub na UEFA-inoj klupskoj listi koeficijenata zauzima tek 157. mjesto, koje dijeli sa splitskim Hajdukom.

“Zeleni” su igrali u finalu tadašnjeg Kupa europskih prvaka 1970/71, gdje su poraženi od amsterdamskog Ajaxa, a dva puta su zaustavljeni u polufinalu, 1985. i 1996, kao i u četvrtfinalu (1992. i 2002.)

Grčko prvenstvo su osvajali 20 puta, posljednji put 2010, a nacionalni Kup 18 puta.

Međutim, klub koji je bio respektabilan učesnik europskih natjecanja, i za koji su nekada nastupali Djibril Cisse, Marcus Berg, Konstantinos Katsouranis, Dimitris Salpingidis, Georgios Karagounis, danas proživljava možda i najteže trenutke u svojoj povijesti


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!