NaslovnicaVijestiUkidaju se skupine u Ligi prvaka: Igrat će se s 36 klubova!

Ukidaju se skupine u Ligi prvaka: Igrat će se s 36 klubova!

Ukidaju se skupine u Ligi prvaka. Izvršni odbor UEFA-e bi trebao održati sjednicu sljedećeg mjeseca, gdje će odlučiti novi sistem natjecanja u Ligi prvaka.

Ukidaju se skupine

Izgleda da će se od 2024/25 sezone igrati Liga prvaka bez skupina, objavili su Francuski mediji. U trenutno sistemu nastupaju 32 momčadi koje su podijeljene u osam skupina, a prema novom bi se trebala igrati jedna liga sa 36 klubova.

Klubovi će prije početka natjecanja biti podijeljeni u četiri jakosne skupine i svaki klub će odigrati deset utakmica.

Protivnike će dobivati iz različitih jakosnih skupina, a igrat će sa deset različitih momčadi, pet na domaćem terenu, pet u gostima.

Prva faza bi se igrala od rujna do siječnja, a značajne promjene su da će se, osim utorkom i srijedom, Liga prvaka igrati i četvrtkom.

U prvoj fazi natjecanja će se igrati 18 utakmica dnevno, umjesto dosadašnjih 16. Navodno će se odigrati 180 utakmica umjesto 96, koliko se igra u ovom trenutku.

Kako stvari stoje, igrat će se ukupno 225 utakmica u cijelom natjecanju od početka do kraja, dok je taj broj u trenutnom sistemu bio 125.

Igralo bi se 180 utakmica u prvoj fazi natjecanja, 16 u play-offu i 29 u nokaut fazi.

Da bi se osvojila Liga prvaka, mora se igrati barem 17 utakmica, a možda i 19. Do sada se moralo odigrati barem 13 susreta.

Prvih osam klubova nakon deset kola idu u osminu finala, a klubovi koji su se plasirali od 9. do 24. mjesta igrat će u play-offu za osminu finala. Najlošijih 12 bi završilo natjecanje.

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!