NaslovnicaVijestiUkrajinsko nogometno prvenstvo počet će 23. kolovoza, stadioni će imati zaklon

Ukrajinsko nogometno prvenstvo počet će 23. kolovoza, stadioni će imati zaklon

Ukrajinsko nogometno prvenstvo započet će 23. kolovoza bez navijača na stadionu, koji će biti opremljeni zaklonima u slučaju sirene za zračnu uzbunu, najavio je ukrajinski ministar sporta Vadim Guttsait.

U Ukrajini nije odigrana niti jedna utakmica otkako je Rusija napala zemlju u veljači. Posljednji susreti odigrani su u prosincu, nakon čega su klubovi otišli na tromjesečnu zimsku stanku. Vodeći je bio Šahtar Donjeck sa 47 bodova iz 18 utakmica, dok je Dinamo Kijev imao dva boda manje.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Nakon ruskog napada prvenstvo je, naravno, prekinuto, a prvakom nitko nije proglašen. No, Šahtar će igrati grupnu fazu Lige prvaka, a Dinamo Kijev dočekat će Fenerbahče u drugom pretkolu Lige prvaka. Šahtar će domaće utakmice igrati u Varšavi, a Dinamo u Lodzu.

Ministar sporta Guttsait u objavi na Facebooku najavio je da će prvenstvo započeti 23. kolovoza, kada se obilježava Dan državne zastave Ukrajine.

“Vrlo je važno nastaviti igrati nogomet, kao i ostala nacionalna prvenstva, u Ukrajini. Nastavljamo se natjecati i navijati. Nastavljamo se boriti i pobjeđivati. Ukrajinski sport će zaslužiti pobjedu na svim frontovima i ne može ga se zaustaviti u napretku”, rekao je.

Prvo kolo na rasporedu je 23. kolovoza, a prvenstvo će obilježiti stroga sigurnosna pravila. Utakmice će se igrati u Ukrajini, ali bez publike.

“U blizini stadiona bit će postavljeni zakloni u slučaju zračne opasnosti, opremljeni po svim standardima. Dakle, ako bude zračne opasnosti, utakmice će se prekidati, a svi će se moći brzo i sigurno skloniti”, poručio je ukrajinski ministar sporta.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!