NaslovnicaVijestiUltimatum Reala pred El Clasico: Madriđani neće u Barcelonu bez garancija!

Ultimatum Reala pred El Clasico: Madriđani neće u Barcelonu bez garancija!

Bliži se utakmica između Barcelone i Real Madrida, a atmosferu je već podgrijao navodni ultimatum Reala pred El Clasico – španjolski mediji tvrde tvrde da Madriđani žele bezbjednosne garancije pred odloženi duel španjolskog prvenstva!

Atmosfera uoči odigravanja odloženog El Clasica počela je da se usijava sedmicu dana prije utakmice. Iz Madrida poručuju – nogometaši i Reala neće izaći iz aviona ako im se u Barceloni ne bude garantovala bezbijednost.

Podsjetimo, prvi ovosezonski derbi između Reala i Barcelone trebalo je da se odigra na Camp Nou 26. listopada, ali je odložen zbog nestabilne političke situacije i masovnih prosvjeda u katalonskoj prijestolnici.

Neredi građana zbog izrečenih dugogodišnjih zatvorskih kazni vođama organizacije referenduma o nezavisnosti Katalonije natjerali su čelnike lige da jedan od najvećih svjetskih derbija pomere za 18. prosinac, ali još uvek nije izvjesno da će tada biti i odigran.

Situacija u Kataloniji još uvijek nije u potpunosti mirna. Danima unazad kruže glasine o mogućem organizovanom spriječavanju odigravanja utakmice, zbog čega je iz Reala i stigao zahtjev o garantovanju bezbjednosti.

Iako nema dileme da će tenzije između Barcelone i Madrida biti sve veće kako se bude bližio dan utakmice, njeno odigravanje, službeno, još uvek nije pod znakom pitanja. Duel u Barceloni zakazan je za narednu srijedu u 20.00h.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!