NaslovnicaVijestiUnai Emery o transferima, o Mbappeu, o Real Madridu ....

Unai Emery o transferima, o Mbappeu, o Real Madridu ….

Unai Emery, trener PSG-a čovjek od kojeg se mnogo očekuje ove sezone. PSG na Valentinovo gostuje u Madridu, a za zadatak imaju ‘nemoguću misiju’ – izbaciti ‘kraljevski klub’ iz njihovog omiljenog natjecanja u fazi osmine finala. Nije to lagan zadatak posebno ako znamo da je Real igrao osminu finala svake sezone još od 2011. godine, a pri tome uzeo 3 titule u zadnje 4 godine…

emery o transferima

Emery je doveden iz Seville kao stručnjak za ‘knock-out fazu’, trener koji će iz PSG-a izvući ono najbolje i donesti u Pariz toliko željeni trofej Lige prvaka. Nakon nekoliko godina neuspjeha izgledala je ta 2017. godina kao godina iz snova. Prva utakmica osmine finala Barcelona je pala u Parizu rezultatom 4-0. Bio je to rezultat koji je ‘garatirao’ prolaz, nitko nikada nije ispao s takvim vodstvom, no Emery je! Izgubili su na Camp Nou rezultatom 6-1, a glavni ‘krivac’ Barceloninog podhvata – Neymar Junior kojeg je PSG par mjeseci nakon toga kupio za 222 milijuna eura i tako ga učinio najskupljim igračem u povijesti ove predivne igre.

Slažete li se sa Mbappeom koji kaže – “idemo u Madridu da pošaljemo poruku svijetu”?

Upravo tako. Cijeli svijet gledat će u nas taj dan. Ta utakmica lagano je mogla biti i finale Lige prvaka. Poruka je to da mi vjerujemo u sebe i da smo spremni za utakmice poput ove. Uzbudljivo je igrati protiv protivnika koji dominira Europom zandjih nekoliko godina. Volim takve izazove.

Kako ćete se suprostaviti Real Madridu sada kada imate moćni trojac u napadu, hoće li svi igrati zajedno sa ofanzivno orijentiranim veznjacima poput Draxlera i Di Marije?

Florentino Perez, predsjednik Real Madrida jednom je rekao: “Najbolji tim na svijetu mora imati najbolje igrače na svijetu.” Dobar je to primjer kako ekonomski moćni klubovi trebaju razmišljati. Real je na taj način doveo prvo Figa, kasnije Zidanea, Cristiana Ronalda, Jamesa i Barcelona je takve stvari radila. Takve stvari danas radi i PSG. Mi smo danas ekonomski jaka momčad koja pozitivno utječe na nogomet u Francuskoj i sve to zahvaljujući investicijama iz Katra. Ove sezone doveli smo jednog od tri najbolja igrača svijeta – Neymara. Imamo sjajan napad i na meni je da te talente uklopim u savršenu cijelinu, da im nađem balans. Kao što rekoh, volim izazove.

[su_live_koeficijenti]

Kako ste rješili problem izvođenja penala između Neymara i Cavanija?

Kada sam stigao u Lorcu bio sam prijatelj sa Aitorom Huegunom. Bili smo prijatelji, ali sam mu ja postao trener. On je bio izvođač penala, ali nisam bio zadovoljan njegovim učinkom. Iako mi je bio prijatelj morao sam donijeti takvu odluku iako je on bio ljut na mene.

Kada sam došao u PSG, Cavani je bio najbolji izvođač u momčadi i dopustio sam njemu da izvodi penale. Onda je došao Neymar, njih dvojica su podjednaki. Od ‘incidenta’ smo pričali o tome i njih dvojica su dijelili penale. U početku sam imao ozbiljnu dvojbu o tome, ali danas je više nemam – danas je tako kako je. (Neymar izvodi penale)

Jeste li ikad trenirali igrača poput Neymara?

Trenirao sam mnoge talentirane igrače – Davida Villu, Davida Silvu, Albiola, Baraju, Rakitića. U PSG-u imam priliku raditi sa mnogim talentiranim igračima. Istina je – Neymar je rođen da bude veliki igrač i zaista nikad nisam imao priliku da treniram tako talentiranog igrača kao što je on.

On čini momčad boljom. Napustio je Barcelonu jer je gladan izazova i uspjeha, upravo je to pronašao ovdje u Parizu. PSG je sretan da ga ima. On želi biti dio ove priče, dio ovog tima, igrati skupa sa ovim sjajnim igračima. Želi svijetu pokazati koliko on zapravo vrijedi i želi ostvariti svoje ciljeve ovdje u Parizu.

[su_cashout]

Cavani je svakim danom sve bolji. Postao je i najbolji strijelac u povijesti kluba – koja riječ o njemu?

Edi je u klubu duže od mene. On je naša devetka, on je preuzeo sve Ibrahimovićeve zadatke, on zaista radi vrhunski posao. On pridonosi igri, on je pravi pobjednik, željan je uspjeha, ima pravi pobjednički mentalitet, gladan je golova, gladan je pobjeda, on uvijek želi igrati. Svakim danom napreduje, svakim danom je sve bolji.

Mbappe? Budući najbolji igrač svijeta? Kako je PSG ispoštovao FFP?

On je budućnost nogometa! On je dijete iz Pariza. Prije su talenti bježali iz Francuske, ali to više nije slučaj. Real Madrid i Barcelona htjeli su Kyliana, ali on se odlučio vratiti u svoj rodni grad. PSG odlučio je dovesti Mbappae i zadržati ga u Francuskoj. Mislim da je Kylian odabrao Pariz iz sportskih, a ne financijskih razloga.

PSG će ovo ljeto isplatiti novce Monacu. Sve radimo u okviru zakona financijskog fair playa kojeg je napisala UEFA.

Manchester City, još jedan financijski moćan klub koji dovodi sjajne mlade igrače i gradi lijepu nogometnu priču. Novac se ulaže u nogomet i javnost bi trebala biti sretna što postoje takve priče.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!