NaslovnicaVijestiUnai Emery objasnio razloge poraza od Crystal Palacea

Unai Emery objasnio razloge poraza od Crystal Palacea

Arsenal je iznenađujuće poražen od Crystal Palacea (2:3) na Emiratesu, a menadžer Gunnersa Unai Emery objasnio je razloge neočekivanog poraza.

Emery objasnio

“Dobro smo počeli drugo poluvrijeme, ali njima je drugi gol dao samopouzdanja i pobijedili su nas. Ipak, imali smo svoju šansu nakon drugog gola, ali nismo ništa uspeli da uradimo. Oni su taktički bili veoma dobri i sjajno su organizovali odbranu”, rekao je nakon poraza Unai Emery.

“Pokušali smo sa Alexom Iwobijem i nakon toga smo bili bolji, ali nakon njihovog drugog gola smo psihološki pali. Imali smo svježe igrače, imali smo energiju, ali i veoma dobar tim protiv sebe. Crystal Palace je veoma dobar tim sa iskusnim trenerom. Imamo veliko poštovanje za njih, danas nismo mogli da sprovedemo svoj plan igre”, dodao je Emery.

Arsenal je na četvrtom mjestu na tabeli sa četiri utakmice preostale do kraja. Chelsea ima isti broj bodova i ispod Arsenala je samo zbog slabije gol razlike, dok je Manchester United na dva boda iza timova iz Londona.

“Plasman među četiri najbolja tima na kraju sezone je u našim rukama. Naš glavni cilj je Liga prvaka sljedeće godine i do nje možemo da dođemo preko Premier lige, ali i kroz Ligu Europe. Danas smo propustili veliku priliku, ali to ne mijenja naš cilj. Osjećamo se jako, ali uvijek je moguće da vam se dogodi težak dan kakav smo mi imali danas”, zaključio je menadžer Arsenala.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!