NaslovnicaVijestiUnai Emery objasnio šta je krenulo po zlu u Arsenalu

Unai Emery objasnio šta je krenulo po zlu u Arsenalu

Španjolski stručnjak Unai Emery objasnio je šta je krenulo po zlu pred kraj njegovog mandata u Arsenalu, kada je zbog serije loših rezultata ostao bez posla.

Emery objasnio

Emery je na klupi londonskog kluba naslijedio legendarnog Arsenea Wengera, da bi ga nedavno zamijenio sunarodnjak Mikel Arteta.

“Ovu sezonu smo, teoretski, dobro počeli. Imao sam osjećaj da se cijeni ono što smo radili”, rekao je Emery.

“Ipak, tokom samo jednog meseca je sve krenulo nizbrdo, ostvarivali smo loše rezultate i bivalo je sve gore. Igrači su gubili samopouzdanje. Za mjesec dana sve se srušilo. Istina je da trener taj koji prvi snosi odgovornost. Razgovarao sam sa igračima, pokušali smo da igramo sa Aubameyangom, Ozilom i Lacazetteom, ali rezultat nije došao”.

Emery je u Arsenal došao prije 18 mjeseci, a presudio mu je niz od sedam utakmica bez pobjede i na kraju poraz od Eintrachta u Ligi Europe (2:1). Pod Emeryjevim vođstvom ove sezone je Arsenal zabilježio najlošiju seriju rezultata još od 1992. godine.

Istini za volju, ni odlaskom Emeryja stvari se nisu značajno promijenile nabolje. Freddie Ljungberg predvodio je ekipu kao privremeni menadžer na 6 utakmica, u kojima je ostvario tek jednu pobjedu, a Arteta zasad ima učinak od jednog remija i jednog poraza. Sveukupno, Gunnersi su u poprilično nevjerovatnoj seriji od 15 utakmica u svim takmičenjima u kojima su ostvarili samo jednu pobjedu, a na Emiratesu su vezali četiri uzastopna poraza.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!