NaslovnicaVijestiUNAI EMERY OTKRIO: Evo zbog kojeg razloga je Jack Wilshere odlučio napustiti...

UNAI EMERY OTKRIO: Evo zbog kojeg razloga je Jack Wilshere odlučio napustiti Arsenal!

Trener Arsenala Unai Emery konačno se oglasio povodom odlaska Jacka Wilsherea iz Arsenala ovog ljeta, te objasnio zbog čega je veznjak donio takvu odluku.

Wilshere napustio Arsenal

26-godišnjak je ranije ovog tjedna potpisao trogodišnji ugovor sa West Hamom nakon što je prethodno napustio Arsenal nakon isteka ugovora sa ‘Topnicima’.

[su_bet365_100bonus]

Engleski reprezentativac je u Arsenalu proveo čak 17 godina, a prošlog mjeseca je otkrio kako mu je razgovor sa Emeryjem, koji je zamijenio Arsenea Wengera na klupi krajem prošle sezone, dosta pomogao u odluci. On je u oproštanoj poruci na svom instagram profilu napisao: “Nakon sastanka sa novim trenerom shvatio sam da će moja minutaža biti znatno smanjena ukoliko odlučim ostati.”

Mnogi smatraju kako je jedan od razloga njegovog odlaska i fizička spremnost, odnosno brojni problemi sa povreda u proteklih nekoliko godina, što dokazuje i činjenica da je u posljednje tri sezone u klubu odigrao tek 25 utakmica u Premier ligi. Ipak, Emery je priznao kako povrede nemaju nikakve veze sa njegovom odlukom.

“To je bila taktička, tehnička odluka. Razgovor s njim je bio jako dobar, objasnio sam mu svoje mišljenje. Rekao sam mu kako nisam siguran hoće li imati mjesto u početnih 11. Odgovorio je kako odluka nije laka za njega, ali želi najbolje za sebe. Znam da je on jako važan za navijače i da je odrastao ovdje u Arsenalu, ali rekao sam mu da nema mjesta u početnih 11 i zbog tog razloga je odlučio otići i poštujem njegovu odluku.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!