NaslovnicaVijestiUnited bez desetorice igrača, prilika za trojicu tinejdžera!

United bez desetorice igrača, prilika za trojicu tinejdžera!

Menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer u velikim je problemima uoči gostovanja Crystal Palaceu, pošto je van konkurencije za sastav čak deset igrača.

United bez desetorice

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda našao se u velikim problemima uoči sutrašnjeg gostovanja kod Crystal Palacea. Naime, zbog povreda norveški trener vjerovatno neće moći računati na čak deset igrača.

U nedjelju u derbiju sjeverozapada protiv Liverpoola, Solskjaer je morao napraviti čak tri prinudne izmjene u prvom poluvremenu. Sve ih je obavio zbog povreda igrača, a problemi su počeli još u subotu kada se na treningu ozlijedio Nemanja Matić. Njemu su se tokom derbija priključili Juan Mata, Jesse Lingard, Andre Herrera, koji su zamijenjeni protiv “redsa“, zbog čega je Marcus Rashford morao rovit odigrati cijeli susret, pa je sada upitan za gostovanje Palaceu.

Od ranije Solskjaer zbog povreda nije moga računati na Anthonyja Martiala, Phila Jonesa, Mattea Darmiana, Antonija Valenciju, Marcosa Roja i mladog Masona Greenwooda. Stoga je jasno da je Solskjaeru izbor za utakmicu u srijedu uvečer na Seulhurst Parku izuzetno sužen.

“Još uvijek nemam definitivnu listu igrača koji su povrijeđeni. Mislim da nema puno pozitivnih vijesti. Darmian trenira nekoliko dana, ali mislim da nije još uvijek spreman. Rojo bi mogao biti u konkurenciji. Rashford još uvijek čeka da vidi kako će mu članak reagovati na terapiju, pa ćemo vidjeti. Jones neće konkurisati zbog bolesti. Srećom u zadnjoj liniji imamo Victora Lindelofa, Chrisa Smallinga i Erica Baillyja, koji su spremni“, kazao je Solskjaer za britanske medije.

Norvežanin je naglasio da sa Martialom neće rizikovati, te se dotakao Romelua Lukaku i Alexisa Sancheza, koji su potpuno izvan forme u posljednje vrijeme.

“Ovo je prilika za njih da igraju i pokažu potencijal. Reputacija je jedna stvar, ali njihov potencijal je visok. Njih dvojica su dobri drugovi, dobro su se povezali, tako da bi ovo mogla biti prilika za njih dvojica da pronađu pravu formu i da nam zadaju glavobolju prilikom određivanja sastava, kada budemo kompletni“, istakao je Solskjaer.

Doda je da bi priliku protiv Palace mogli i tinejdžeri Angel Gomes, James Garner i Tahith Chong.

“Crveni đavoli“ nakon 27 odigranih kola u Premier ligi zauzima peto mjesto sa 52 boda, 14 manje od lidera Liverpoola. Utakmica Crystal Palace – Manchester United igra se u srijedu uvečer sa početkom u 21.00h.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!