NaslovnicaVijestiUnited pobijedio Arsenal u trci za napadačem

United pobijedio Arsenal u trci za napadačem

Mlada nada Feyenoorda, Tahith Chong, potvrdio je da je njegov transfer u Manchester United blizu realizacije, nakon Feyenoordovog odugovlačenja u pregovorima oko produžetka ugovora.

Arsenal

Član reprezentacije Nizozemske do 17 godina zapao je za oko klubu sa Old Trafforda tokom Premier Cup turnira za mlade, koji je održan u Unitedovom trening centru Carringtonu, nastupajući za nizozemski klub.

Prema Daily Maily, Chelsea i Arsenal su takođe bili zainteresovani za usluge krilnog napadača, ali su izgubili bitku od dvadesetostrukog šampiona Engleske, koji je počeo da ozbiljno ojačava mlađe selekcije, nakon što je za šefa akademije postavljen bivši igrač Nicky Butt.

Chongov potpis će biti treći ove godine, pošto su u redove Uniteda već stigli U19 reprezentativac SAD Matthew Olosunde i Lee O’Connor iz Republike Irske.

Chong je na Unitedovom radaru više od godinu dana, ali sve dosad nisu mogli da nađu zajednički jezik sa mladim napadačem, pošto je njegova želja bila da ostane u domovini i nastavi svoj fudbalski razvoj u Feyenoordu. Otkrio je da je u pregovorima sa klubom oko nastavka saradnje, te izrazio nadu da će postići dogovor.

“Uopšte nema dileme da ću ostati u Feyenoordu, klub je potvrdio kako me vidi u planovima za budućnost, nadam se da će sve biti u redu i da ću potpisati novi ugovor.”

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Međutim, 16-godišnji napadač, porijeklom sa Nizozemskih Antila, potvrdio je kako je Feyenoord isuviše kasno izašao sa ponudom, te će se pridružiti sunarodnjaku Timothy Fosu-Mensahu, koji je stigao na Old Trafford početkom Van Gaalove ere.

“Najmjeravao sam da ostanem u Feyenoordu, ali nisu imali plan za mene. Tek kada sam im rekao da želim da odem, ponudili su mi ugovor, ali tad je već bilo prekasno” rekao je U17 reprezentativac Nizozemske.

“U Manchester Unitedu sam se osjećao bolje, i to čim sam došao u klub”, kazao je Chong za Manchester Evening News.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!